Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT3 RS σπάει τα χρονόμετρα (+video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 GT3 RS σπάει τα χρονόμετρα (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT3 RS σπάει τα χρονόμετρα (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT3 RS να «ρίχνει» το ρεκόρ στην πίστα Road Atlanta των ΗΠΑ. Το νέο ρεκόρ ξεκινά τον πόλεμο ανάμεσα στην Porsche και την Corvette. Η τελευταία είχε παρουσιάσει στην ίδια πίστα με την ZR1 των 755 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε πως η Porsche 911 GT3 RS είναι απόλυτη… τρομοκρατία στην πίστα. Όσοι είχατε, έχετε (είχαμε) την τύχη να βρεθούμε οδηγοί ή και επιβάτες σε αυτήν το ανακαλύψαμε από πρώτο χέρι. Οι περισσότεροι την… οδηγούμε στους προσομοιωτές/ video games.

Από τα video games και τους αγώνες μάθαμε και την εξαιρετική και δύσκολη πίστα Road Atlanta, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη μητρόπολη του Braselton της Georgia. Στα 3,8 χλμ δεν είναι τόσο διάσημη όπως το Nürburgring, αλλά το αυτοκινητοδρόμιο Road Atlanta είναι τεχνικό υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζεται από δύσκολες στροφές και μία τεράστια ευθεία με μία ελαφριά δεξιά στροφή, που λόγω της μεγάλη ταχύτητας εισόδου, τρομάζει και τους πιο έμπειρους.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche είδε πως στην συγκεκριμένη πίστα η Corvette παρουσίασε την ZR1, χωρίς να ανακοινώσει τους χρόνους και ξεκίνησε πόλεμο βάζοντας την 911 GT3 RS, η οποία έγραψε  χρόνο 1: 26.24.

Το εντυπωσιακό πέρασμα της GT3 είναι εύκολα αντιληπτό στο video. O μετρητής G στο κάτω μέρος του video δίπλα στο ταχύμετρο δείχνει τις πλάγιες δυνάμεις που φτάνουν στα 1.7g σε μερικές περιπτώσεις, ενώ κάτω από σκληρό φρενάρισμα το αυτοκίνητο φτάνει τα 1.5g σε μερικές περιπτώσεις. Στην ευθεία η GT2 RS ξεπερνά τα 270 χλμ (172 μίλια) και εμείς τρέχουμε ξανά στις κονσόλες των παιχνιδιών μήπως και ζήσουμε λίγο την αίσθηση στο Road Atlanta.

Advertisement

 

Advertisement