Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο δυνατή και πάντα ατμοσφαιρική η νέα Porsche 911 GT3 RS

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη πιο δυνατή και πάντα ατμοσφαιρική η νέα Porsche 911 GT3 RS

ΝΕΑ

Ακόμη πιο δυνατή και πάντα ατμοσφαιρική η νέα Porsche 911 GT3 RS

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσίασε πρόσφατα τη νέα γενιά της 911 και πλέον, πληροφορίες από το διαδίκτυο μας αποκαλύπτουν το τι μέλλει γενέσθαι και για μια από τις top εκδόσεις της, την «πιστάδικη» 911 GT3 RS.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπεύθυνο παραγωγής της Porsche 911, August Achleitner, η νέα 911 GT3 RS θα μείνει πιστή στα ατμοσφαιρικά μοτέρ, αφού θα χρησιμοποιήσει μια εξελιγμένη εκδοχή του 4λιτρου 6κύλινδρου boxer της προηγούμενης 911 GT3 RS.

Σε αυτή του την εκδοχή, το μοτέρ χωρίς να αλλάξει τη χωρητικότητά του, θα έχει πολλά κοινά με τον αντίστοιχο 4λιτρο της αγωνιστικής 911 GT3 R, ενώ παράλληλα η ισχύς του θα είναι μεγαλύτερη από αυτή των 520 ίππων της τωρινής 911 GT3 RS.

Στο κιβώτιο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας 911 που διαθέτουν το νέο 8άρι αυτόματο της Panamera, η καινούργια γενιά της κορυφαίας πιστάδικης κουπέ Porsche θα μείνει πιστή στο 7άρι PDK αυτόματο κιβώτιο, χωρίς παράλληλα να έχει χειροκίνητη επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Ένα στοιχείο που θα αλλάξει επίσης είναι ότι θα υπάρχει περαιτέρω ελάφρυνση και έτσι η νέα Porsche 911 GT3 RS θα μειώσει το βάρος της κάτω από τα 1.430 κιλά της τωρινής, ώστε μαζί και με τη βελτιωμένη αεροδυναμική, να προσφέρει ακόμη πιο απόλυτα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνεται η κατανάλωση και οι εκπεμπόμενοι ρύποι.

Τέλος η καμπίνα όπως και στην 911 θα αποκτήσει για πρώτη φορά έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, τονίζοντας τον hi-tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα την δούμε στην παραγωγή, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη διετία.