Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT2 RS MR γυρνά στο Ρίνγκ (+vid)

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 GT2 RS MR γυρνά στο Ρίνγκ (+vid)

ΝΕΑ

Η Porsche 911 GT2 RS MR γυρνά στο Ρίνγκ (+vid)

ΝΕΑ

Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, η Manthey Racing συνεχίζει να τρέχει τη Porsche 911 GT2 RS MR γύρω από το Nürburgring, παρά το γεγονός ότι απέσπασε ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nordschleife τον Νοέμβριο. Αν το πλήρωμα σκοπεύει να επιτύγχει ακόμη καλύτερο χρόνο, τότε πρέπει να γνωρίζει πως ο καιρός φέτος ίσως να μην συνεργαστεί.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αυτό η GT2 RS πιέζεται σκληρά στην πίστα, αλλά η πυκνή κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας σημαίνει ότι ένα νέο ρεκόρ γύρου πίστας δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Για ένα τέτοιο ισχυρό μηχάνημα, ο κινητήρας είναι εκπληκτικά ήσυχος στην πίστα, αλλά τα ελαστικά είναι εκείνα που βγάζουν κραυγές. Η GT2 RS MR κατάφερε να περάσει το Nordschleife σε 6 min και 40,3 sec, καθιστώντας το 7 sec ταχύτερο από το χρόνο της εργοστασιακής GT2 RS (6: 47,3). Το αυτοκίνητο είναι κατά βάση εργοστασιακό με κάποιες ρυθμίσεις, επειδή η Manthey Racing χειρίζεται την αναβάθμιση, αλλά η Porsche κατέχει το 51% της επιχείρησης. Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες είναι φειδωλές σε ότι αφορά στην πληροφόρηση για την έκδοση MR. Η ανακοίνωση τον Νοέμβριο απλά ονομάζει τις βελτιώσεις ως “κιτ απόδοσης” χωρίς να προσφέρει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες πέρα από “μια συνολική ρύθμιση του αυτοκινήτου προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Nürburgring-Nordschleife”.

Ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή, η GT2 RS είναι μια αρκετά ισχυρή Porsche. Διαθέτει ένα flat six biturbo κινητήρα 3,8 λίτρων με 690 ίππους και ροπή 750 Nm και χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το 0-100 km/h έρχεται σε 2,7 sec με τη μέγιστη ταχύτητα να προσεγγίζει τα 340 km/h. Η Porsche κατασκευάζει μόνο 1.000 μονάδες της GT2 RS και όλες τους έχουν βρει ήδη αγοραστές.

Advertisement
Advertisement