Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 Gemballa «μάγεψε» τη Γενεύη

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche 911 Gemballa «μάγεψε» τη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Porsche 911 Gemballa «μάγεψε» τη Γενεύη

ΝΕΑ

Η βελτιωτική Gemballa αποκάλυψε επίσημα τη νέα βελτιωμένη Porsche 911 turbo, η οποία ονομάζεται «Avalanche» και ξεχωρίζει τόσο με την τερατώδη δύναμη των 820 ίππων, όσο και με την άκρως εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η  νέα Gemballa Avalanche αντλεί την ονομασία της από το ομώνυμο μοντέλο της Gemballa του 1985, που βασιζόταν πάνω στην Porsche 930 Turbo και είχε ισχύ 395 ίππων. Προχωρώντας στο σήμερα, η νέα Avalanche έρχεται για να προσφέρει μια απίστευτη δύναμη 820 ίππων και ροπή 950 Nm από τον biturbo 3,8 λίτρων 6κύλινδρο boxer κινητήρα της Porsche, όντας ισχυρότερη κατά 280 άλογα σε σχέση με την 911 turbo. Για να πετύχει αυτά τα νούμερα, η Gemballa έχει τοποθετήσει νέες τουρμπίνες, εισαγωγές, φίλτρο, κυλινδροκεφαλές και έχει προβεί και σε μια σειρά από άλλες βελτιώσεις στα «σωθικά» του κινητήρα. Επεμβάσεις έγιναν και στο κιβώτιο, για να μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτή τη δύναμη και ροπή.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον των παραπάνω η Gemballa έχει τοποθετήσει μια νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών. Στο αμάξωμα, υπάρχει ένα πλήρες bodykit, που πλαταίνει την 911 κατά 61 χλστ εμπρός και 100 χλστ. πίσω. Τα περισσότερα από τα νέα τμήματα του αμαξώματος έχουν φτιαχτεί από ανθρακονήματα, για να κρατήσουν χαμηλά το βάρος, με πιο εντυπωσιακή βέβαια την τριών σημείων πίσω αεροτομή, αλλά και τις τέσσερις απολήξεις την εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, η Gemballa «ντύνει» την Avalanche με μαύρο και λευκό δέρμα, αλλά και με αλκαντάρα, καθώς και με τα απαραίτητα ανθρακονήματα, που χαρίζουν μια ακόμη πιο σπορ εικόνα.  Σε ό,τι αφορά τέλος την τιμή της, η Gemballa κοστολογεί την Avalanche στα 389.600 ευρώ στη Γερμανία χωρίς τους φόρους, μια τιμή η όποια είναι παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με τα 174.669 ευρώ που κοστίζει η 911 Turbo μαζί με τους φόρους.