Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πίστα που είναι το όνειρο κάθε petrolhead! (+video)

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πίστα που είναι το όνειρο κάθε petrolhead! (+video)

ΝΕΑ

Η πίστα που είναι το όνειρο κάθε petrolhead! (+video)

ΝΕΑ

Κάθε ένας από εμάς θα ήθελε πάρα πολύ να έχει μία ιδιωτική πίστα υπό την ιδιοκτησία του. Δυστυχώς, πρόκειται για μία πολυτέλεια των ελάχιστων.

Advertisement
Advertisement

Εάν είσαι ζάμπλουτος και petrolhead, είναι λογικό να θες μία πίστα δική σου να κάνεις ό,τι θες όποτε θες, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Προσλαμβάνεις έναν σχεδιαστή επιπέδου Hermann Tilke, του δείχνεις τα βουνά πάνω στα οποία θα δημιοργηθεί η διαδρομή και «καθάρισες».

Αυτό το όραμα ακούγεται εξιδανικευμένο και έγινε πραγματικότητα από έναν Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο και πλέον CEO του Magarigawa Club, όπως ονομάστηκε η εγκατάσταση. Η Marigawa είναι επισήμως η πρώτη ιδιωτική πίστα σε όλη την Ασία και βλέπει το βουνό Φούτζι και τον Όρμο του Τόκιο. Τοποθετείται στα βουνά Chiba και Prefecture και είναι περίπου μία ώρα απόσταση με το αυτοκίνητο από το Τόκιο.

Διαθέτει 22 στροφές και είναι τόσο-όσο απαιτητική, ώστε να είναι προσιτή και για έναν οδηγό μέτριων ικανοτήτων. Το 20% της διαδρομής είναι ανηφορικό και το 16% κατηφορικό, ενώ οι ευθείες είναι περίπου 800 μέτρα η κάθε μία.

Advertisement
Advertisement

Το club διαθέτει επίσης κλειστό pit-lane με κλιματισμό και μηχανικούς οι οποίοι μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να φροντίσουν το αυτοκίνητο του χρήστη. Επίσης, προσφέρει μία πληθώρα από πολυτέλειες και δραστηριότητες, όπως γυμναστήριο, πισίνα, μπαρ για ποτό, εστιατόριο και χώρο διασκέδασης.

Η περιγραφή της εγκατάστασης του Magarigawa Club αποδεικνύει πως ο χώρος ενδείκνυται για έναν οικογενειάρχη που θέλει να χορτάσει πίστα, χωρίς να έχει την «γκρίνια» της συζύγου και των παιδιών του. Μάλιστα, μπορεί να διασκεδάσει και μαζί με την οικογένεια, διότι το club περιλαμβάνει βόλτα στην πίστα με χαμηλές ταχύτητες. Συνολικά, πρόκειται για μία εγκατάσταση βγαλμένη από τα όνειρά μας!

Η πίστα άνοιξε τον Ιούλιο του 2023 εν μέσω μίας «παρέλασης» από supercars και πλέον διατίθεται μόνο σε μέλη του club. Ο δημοσιογράφος Tom Brown δανείστηκε μία Porsche 911 GT3 RS του 2010 και έκανε μία δοκιμή στο σιρκουί των 3,5 χιλιομέτρων για να δούμε περί τι ακριβώς πρόκειται.