Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot επιστρέφει στη Βόρεια Αμερική

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot επιστρέφει στη Βόρεια Αμερική

ΝΕΑ

Η Peugeot επιστρέφει στη Βόρεια Αμερική

ΝΕΑ

Ο όμιλος PSA θα επιστρέψει στη Βόρεια Αμερική με την ίδια μάρκα που αποσύρθηκε εκεί πριν από 28 χρόνια: την Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares επεσήμανε την «ισχυρή ανάπτυξη» και την κερδοφορία της Peugeot αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες στο Παρίσι. Η PSA έχει υποστηρίξει ότι οποιαδήποτε από τις μάρκες της – συμπεριλαμβανομένης της Citroen, της DS και, πιο πρόσφατα, της Opel – θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η επιλογή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη μεθοδική πορεία της PSA προς την πώληση οχημάτων σε μια αγορά που εγκατέλειψε το 1991. Το περασμένο φθινόπωρο, ο Tavares ανέφερε ότι οι αποφάσεις για ένα μοντέλο κατασκευής αλλά και διανομής συνδέονται άμεσα με τις ΗΠΑ. Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι δεν βιάζεται. “Το μόνο χρονικό πλαίσιο που έχει οριστεί είναι να διαθέτουμε οχήματα προς πώληση στις ΗΠΑ έως το 2026”, τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η PSA επικεντρώνεται στην ανταλλαγή αυτοκινήτων αλλά και σε άλλες πρωτοβουλίες κινητικότητας. Αυτές οι προσπάθειες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τον όμιλο να κατανοήσει τους καταναλωτές των Η.Π.Α., ενώ παράλληλα επεκτείνει την τεχνογνωσία του αυτοκινήτου των 130 ετών σε μορφές μεταφοράς πέρα από το ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η Peugeot εξήλθε από την αγορά των ΗΠΑ το 1991, εξαιτίας της ύφεσης, της πτώσης των πωλήσεων και του αυξανόμενου κόστους των κανονισμών των ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε πωλήσει μόλις 4.292 αυτοκίνητα το 1990, σχεδόν 80% κάτω από τα επίπεδα του 1984.

Σε πολλές επαρχίες του Καναδά υπάρχουν πελάτες που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τις εισαγωγές αντιπροσωπεύοντας το 62% των πωλήσεων οχημάτων σε εθνικό επίπεδο, όπως ανέφερε η εταιρεία. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται επίσης στη διαδικασία έγκρισης οχημάτων για την αγορά των ΗΠΑ, μια πολυετή διαδικασία. Το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας κινητικότητας ήταν η εφαρμογή Free2Move στο Σιάτλ το φθινόπωρο του 2017. Η εφαρμογή επιτρέπει στους πελάτες να παραγγέλνουν και να πληρώνουν για διάφορες μεταφορικές υπηρεσίες. Το Free2Move αποτελεί επίσης το εμπορικό σήμα της PSA που χρησιμοποιείται για την έναρξη μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στα τέλη του περασμένου έτους.

Advertisement
Advertisement