Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η παραγωγή των Renault Kadjar & Captur μεταφέρεται στο Sunderland;

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η παραγωγή των Renault Kadjar & Captur μεταφέρεται στο Sunderland;

ΝΕΑ

Η παραγωγή των Renault Kadjar & Captur μεταφέρεται στο Sunderland;

ΝΕΑ

Η παραγωγή των Renault Kadjar αλλά και Captur θα μπορούσε να μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland μετά τα τελευταία δεδομένα που ισχύουν στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan και η Renault – οι οποίες να θυμίζουμε πως έχουν στρατηγική συνεργασία μεταξύ τους καθώς και μαζί με τη Mitsubishi – πιστεύεται ότι βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με τη μεταφορά της παραγωγής των δύο SUV μοντέλων της Renault από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, θα πραγματοποιηθεί με στόχο την αύξηση της παραγωγής από το εργοστάσιο του Sunderland, το οποίο πρόκειται να ξαναρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουνίου. Το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να παράγει 500.000 οχήματα ετησίως, ωστόσο, το 2019 κατασκευάστηκαν μόνο 350.000. Η μεταφορά της παραγωγής του Kadjar και του Captur από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελούσε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στη Βρετανία μετά το Brexit από τον όμιλο, ο οποίος σημειώστε πως έχει επενδύσει πρόσφατα 400 εκατομμύρια λίρες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Τα δυο μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα που στηρίζει και τα Nissan Qashqai και Juke, με τα δυο τελευταία να κατασκευάζονται στο Sunderland, οπότε η κίνηση θα είχε νόημα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί κάτι.

Εάν προχωρήσει αυτή η κίνηση, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, μαζί με ορισμένα άλλα μέτρα για την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών εταιριών του ομίλου. Για παράδειγμα το εργοστάσιο κατασκευής φορτηγών της Nissan στη Βαρκελώνη, θα μπορούσε να κλείσει, με την παραγωγή του Navara να μεταφέρεται στη Νότια Αφρική, ενώ, το van e-NV200 θα κατασκευαστεί ενδεχομένως στο εργοστάσιο της Renault, στο Maubeuge της Γαλλίας. Σχεδόν 3.000 από τους συνολικά 5.000 υπαλλήλους της Nissan στην Ισπανία έχουν ήδη τεθεί εκτός εργασίας, προσωρινά, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Advertisement
Advertisement