Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πανίσχυρες Mercedes-AMG A35 και A45

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πανίσχυρες Mercedes-AMG A35 και A45

ΝΕΑ

Οι πανίσχυρες Mercedes-AMG A35 και A45

ΝΕΑ

Μετά την πολύκροτη εμφάνιση της νέας γενιάς της Mercedes-Benz A-Class νωρίτερα αυτό το έτος, η γερμανική εταιρία δεν το κρύβει πως εργάζεται εντατικά επί του παρόντος επάνω στις ισχυρές εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου οι οποίες εκτός του ότι θα φέρουν τα λατινικά AMG, αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση με τις δυνατότητές τους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η πρώτη, με το όνομα AMG A35, αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Auto Show του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με επίσημα χείλη. «Ναι, θα δείτε», απάντησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Mercedes-AMG, Dominik Greuel, όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή πρεμιέρα της A35 στο μεγαλύτερο γεγονός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το φθινόπωρο. “Στο Παρίσι, η AMG A35 θα κάνει αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο κοινό.”

Άμεσος ανταγωνιστής της Mercedes-AMG A35 θα είναι το Audi S3 Sportback. Θα χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 αλλά και την τεχνολογία EQ Boost από τη νέα E350 Coupe και Convertible, οι οποίες αποδίδουν 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 5 sec ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι πιθανώς ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Όσο για την ακόμη πιο hot Mercedes-AMG A45, αυτή θα διαθέτει περίπου 400 PS. Ωστόσο, το Audi RS3 Sportback θα είναι πιο γρήγορο μέχρι τα πρώτα 100 km/h αφού χρειάζεται μόλις 4,2 sec.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-AMG-A35-tsiro-530

Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι η Mercedes-AMG δουλεύει επίσης επάνω σε μια έκδοση με κωδικό A45S. Δεν είναι σαφές αν θα υιοθετεί περισσότερα άλογα, όπως πιστεύεται όμως θα επικεντρώνεται στις ικανότητες του αυτοκινήτου εντός πίστας. Οι αλλαγές στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πιθανότατα θα περιλαμβάνουν βελτιωμένη αεροδυναμική, καλύτερα ρυθμισμένο ESP, νέο Traction Control, προγράμματα οδήγησης και αρκετά άλλα σπορ στοιχεία, εκτός από έναν φημολογούμενο επιλογέα τοποθετημένο στο τιμόνι υπεύθυνο για τη “μεταμόρφωση” του αυτοκινήτου. Οι λίστες παραγγελιών για την AMG A35 θα ανοίξουν στην Ευρώπη στις αρχές του 2019, ενώ η A45 όπως επίσης και η φημολογούμενη A45S θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα αργότερα το επόμενο έτος.