Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η παλαιότερη Porsche 911

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η παλαιότερη Porsche 911

ΝΕΑ

Η παλαιότερη Porsche 911

ΝΕΑ

Μετά από τρία χρόνια ανακατασκευής, οι άνθρωποι της Porsche μπορούν πλέον να υπερηφανεύονται ότι στο μουσείο της φίρμας από το Τσουφενχάουζεν, υπάρχει η παλαιότερη 911, η οποία κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 1964.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το μουσείο της Porsche είναι εντυπωσιακό. Σε έναν εκπληκτικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτης μπορεί να δει όλη την ιστορία της εταιρείας. Αγωνιστικά μοντέλα, μοντέλα καθημερινής χρήσης όλα τακτοποιημένα με έξυπνο τρόπο και σε τέλεια κατάσταση. Πλέον, στο πάνθεον των εκθεμάτων, βρίσκεται και η βαμμένη σε κόκκινο χρώμα 911, η 57η που βγήκε από το εργοστάσιο.

Porsche-901-Museum-04-chariatis-530

Η συγκεκριμένη Porsche κυκλοφορούσε μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν βγει στην παραγωγή με τον κωδικό 901, αλλά μία διαμάχη ανάμεσα στην γερμανική φίρμα και την Peugeot, ώθησε τους ιθύνοντες να την μετονομάσουν σε 911. Η συγκεκριμένη Porsche βρέθηκε τυχαία σε άθλια κατάσταση σε μία αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη του Βρανδεμβούργου, από ένα τηλεοπτικό συνεργείο που είχε αναλάβει τα γυρίσματα μίας εκπομπής σχετικά με αντίκες. Η έρευνα έδειξε ότι η συγκεκριμένη 911 με αριθμό πλαισίου 300.057 αποτελούσε μία από τις σπανιότερες που είχαν κατασκευαστεί.

Advertisement

Porsche-901-Museum-06-chariatis-640

Η ανακατασκευή της Porsche 911, έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους του μουσείου, να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση, χρησιμοποιώντας γνήσια αξεσουάρ της τότε εποχής, ακολουθώντας πιστά την διάταξη του κινητήρα, της μετάδοσης και την σχεδίαση του εσωτερικού.  Η 911 πρόκειται να βρίσκεται στο μουσείο της Porsche, στη Στουτγάρδη μέχρι τις 8 Απριλίου 2018.

Advertisement