Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Pagani στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pagani στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η Pagani στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η Pagani, η φίρμα του Οράσιο Παγκάνι, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, με το λανσάρισμα δύο νέων μοντέλων, του αντικαταστάτη του Huarya, καθώς και με την εμφάνιση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar, στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, ο Παγκάνι δήλωσε πως το 2025 θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα παίρνει την κίνησή του μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. Ήδη μία ομάδα 20 ατόμων εργάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Pagani επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα της Rimac, αλλά και της επερχόμενης ηλεκτρικής  McLaren.

413122-chariatis-530

 

Advertisement

Η Pagani πάντως θα εξακολουθήσει να παράγει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση για αυτά. Παράλληλα με το νέο υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο, η φίρμα θα παρουσιάσει και τον αντικαταστάτη του Huarya. Το νέο μοντέλο θα εξακολουθεί να φορά τον V12 twin-turbo κινητήρα της Mercedes-AMG, που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με ημι-αυτόματο κιβώτιο.

413124-chariatis-640

Advertisement

Ο ίδιος ο Παγκάνι, κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε ένα μοντέλο της φίρμας η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, εξηγώντας ότι η γκάμα της Pagani περιλαμβάνει τετράτροχα τα οποία είναι σχεδιασμένα να χαρίζουν οδηγικές απολαύσεις στον κάτοχό τους.