Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ώρα του νέου Audi A1 πλησιάζει…

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ώρα του νέου Audi A1 πλησιάζει…

ΝΕΑ

Η ώρα του νέου Audi A1 πλησιάζει…

ΝΕΑ

Η Audi διαρρέει ολοένα και περισσότερα γύρω από την επερχόμενη δεύτερη γενιά του Α1, αυτή τη φορά ένα teaser “σουλατσάρει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ενδιαφέρον του κοινού μεγάλο, όπως ήταν δηλαδή και την πρώτη φορά. Τι νέο θα φέρει άραγε το premium γερμανικό μικρό;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η μικρή προεπισκόπηση του εξωτερικού σχεδιασμού, αποκαλύπτει μια κίτρινη απόχρωση, ζάντες αλουμινίου πέντε ακτίνων με σχέδιο Y, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μαύρες λεπτομέρειες στις πλευρές. Τα εμπρός φτερά υιοθετούν λογότυπα «S Line», τα οποία υποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο φοράει κάποια διακεκριμένη ενδυμασία. Επίσης είναι ορατοί, εν μέρει, οι νέοι προβολείς, ενδεχομένως LED.

Το teaser συνοδεύει μια σύντομη λεζάντα που αναφέρει: “Όπως ακριβώς επιθυμείτε, προσαρμόστε το νέο σας Audi A1 με τροχούς, οροφή και spoilers σε διαφορετικά χρώματα”. Αυτό αναφέρεται στις πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης που θα είναι διαθέσιμες για τους πελάτες, κοινό στοιχείο στην κατηγορία supermini, συμπεριλαμβανομένων των MINI και DS3. Δυστυχώς, η Audi δεν λέει πότε θα αποκαλυφθεί η νέα γενιά A1. Ωστόσο, με δεδομένες τις πρόσφατες πληροφορίες, δεν θα εκπλαγούμε αν η εταιρεία αποφασίσει να τραβήξει το κάλυμμα στο εγγύς μέλλον, όπως λέει πιθανότατα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Audi-A1-2019-teaser-tsiro-640

Εκτός από ένα εντελώς καινούργιο design, το Audi A1 του 2019 θα πατά στην πλατφόρμα MQB A0 του τελευταίου Polo. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο αποτύπωμα και θα είναι εξοπλισμένο με πλήθος νέων τεχνολογιών. Το πιο σημαντικό είναι ότι η υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε από το VW Group θα ανοίξει τη δυνατότητα προσθήκης νέων κινητήρων, με αναφορές στη βενζίνη τριών κυλίνδρων 1.0 λίτρων, που παράγει 113 ίππους αλλά και μονάδα 1.5 λίτρων με ονομαστική ισχύ 148 ίππους. Το πετρέλαιο 1,6 λίτρων θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια επιλογή CNG ή ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο (ή και τα δύο), ενώ οι λάτρεις των επιδόσεων οφείλουν να γνωρίζουν πως η έκδοση S1 θα αποδίδει 250 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρα.