Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Opel γιορτάζει τα 50 χρόνια του Commodore

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Opel γιορτάζει τα 50 χρόνια του Commodore

ΝΕΑ

Η Opel γιορτάζει τα 50 χρόνια του Commodore

ΝΕΑ

Ακριβώς 50 χρόνια πριν ξεκίνησε η καριέρα του Opel Commodore με τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 2,5 λίτρων με 115 ίππους. Μία έκδοση GS με δύο καρμπιρατέρ και 120 ίππους ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα. Η Opel γιορτάζει τα 50ά γενέθλια του μοντέλου συμμετέχοντας με τέσσερα αυτοκίνητα Commodore γενιάς Α, B και C στο 20ό Silvretta Classic, στις 6-8 Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr) 

Ο πρεσβευτής της Opel και νικητής στις 24 Ώρες του Λε Μαν, Joachim Winkelhock, θα ηγηθεί της ομάδας Opel Classic στο ιστορικό ράλι που διεξάγεται στην περιοχή Montafon της Αυστρίας, οδηγώντας ένα Commodore B GS/E (Grand Sport/Einspritzung) του 1972 με 190 ίππους. Ένα νέο Insignia Grand Sport θα συνοδεύει τα ιστορικά Commodore, ως συνεχιστής της παράδοσης που δημιούργησε το έμβλημα GS.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός κάθε σκέλους του αγώνα είναι στο Partenen. Η διαδρομή διασχίζει τις Αυστριακές Άλπεις επί τρεις ημέρες, καλύπτοντας συνολική απόσταση 600 χιλιομέτρων. Σημείο αναφοράς για θεατές και συμμετέχοντες είναι η ορεινή διαδρομή  Silvretta Hochalpenstrasse με το πέρασμα του Bieler Höhe στα 2037 μέτρα. Πρόκειται για την ανάβαση προς το Piller Höhe τη δεύτερη ημέρα (γεύμα στις 12.00 το μεσημέρι στο Hotel Weißseespitze). Ακολουθεί το πέρασμα του Furkajoch με στάση στο Hotel Waliser Stuben (8 Ιουλίου στις 12.00) και το θεαματικό φινάλε με το «Γκραν Πρι του Vandans” (Grosser Preis von Vandans) την Κυριακή στις  2.00 μ.μ. Μετά από 50 χρόνια, τα θρυλικά αρχικά της Opel επιστρέφουν με το Insignia Grand Sport.

Advertisement
Advertisement