Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Opel και με φούλ ηλεκτρικά!

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Opel και με φούλ ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Η Opel και με φούλ ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Η Opel προσφέρει λύσεις σε αυτούς που αναζητούν το κατάλληλο αυτοκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα με τον Κεραυνό θα συνεχίσει την πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό μέσα στη φετινή χρονιά, που σηματοδοτεί την 125η επέτειο της Opel στην κατασκευή αυτοκινήτων. Μέχρι το τέλος του έτους, κάθε μοντέλο Opel θα διαθέτει τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση.

Τα best-sellers: Corsa Electric, Mokka Electric και Astra Electric

Tο Opel Corsa εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή του και τη χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor, με τους χώρους για έως και πέντε επιβάτες και τις τεχνολογίες που κάνουν κάθε ταξίδι πιο ξεκούραστο.

Επιπλέον, προσφέρει οδηγική ικανοποίηση χωρίς εκπομπές ρύπων με δύο επιλογές: τον νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων, με μπαταρία 51 kWh για αυτονομία έως και 405 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων, με μπαταρία 50 kWh για αυτονομία έως και 357 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Όταν το Corsa Electric χρειάζεται επαναφόρτιση, απαιτείται μόνο μια σύντομη στάση, αφού η μπαταρία επαναφορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης με ισχύ 100 kW.

Χάρη στην τολμηρή του σχεδίαση, το Opel Mokka Electric δεν περνάει απαρατήρητο. Εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 ίππους και ροπή 260 Nm, στην γκάμα προστέθηκε πρόσφατα και ο ηλεκτροκινητήρες με νέα μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh και απόδοση 156 ίππους.

Αυτό σημαίνει ότι το Mokka Electric μπορεί πλέον να διανύσει έως και 407 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όπως σε όλα τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Opel, η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος, με αποτέλεσμα το Mokka Electric να έχει σταθερό πάτημα στον δρόμο, αλλά και να μην χάνεται χώρος στην καμπίνα επιβατών ή στον χώρο αποσκευών.

Advertisement

Η τελευταία γενιά του best-seller της κόμπακτ κατηγορίας Opel Astra διαθέτει επίσης αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Ενώ σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 ή 160 χλμ./ώρα, το Astra Electric φτάνει την τελική ταχύτητα των 170 χλμ./ώρα, παραμένοντας αθόρυβο.

Το Astra Electric μπορεί να διανύσει έως και 418 χιλιόμετρα προτού χρειαστεί στάση για φόρτιση. Και όλα αυτά, παρέχοντας υψηλό επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες, με σπορ εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR, ψηφιακό cockpit με Opel Pure Panel, καθώς και τους νέας γενιάς προβολείς Intelli-Lux LED® Pixel Light.

Ιδανικά για οικογένειες, ταξίδια, αλλά και υπηρεσίες VIP: Τα νέα Combo Electric και Zafira Electric

Advertisement

Τα νέα Opel Combo Electric και Opel Zafira Electric είναι ιδανικά για ταξίδια ή ως οχήματα μεταφοράς και όλα αυτά, με εξαιρετική άνεση και μέγιστη ασφάλεια. Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 18 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που κάνουν κάθε ταξίδι πιο ξεκούραστο.

Το νέο Opel Combo Electric είναι το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη. Προσφέρει πρόσθετη ευελιξία, χάρη στα τρία μεμονωμένα καθίσματα της δεύτερης σειράς (ανάλογα με την έκδοση), ενώ η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης κυμαίνεται από 775 (έκδοση L1) έως και 4.000 λίτρα(έκδοση L2 – μέχρι την οροφή).

Το νέο Combo Electric μπορεί να διανύσει έως και 343 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση – περίπου 60 χιλιόμετρα περισσότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στην περαιτέρω εξέλιξη του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, αλλά και της αποδοτικής αντλίας θερμότητας, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της αυτονομίας της μπαταρίας σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Advertisement

Το νέο Zafira Electric διατίθεται με μπαταρία 50 kWh ή 75 kWh. Με την μπαταρία χωρητικότητας 75 kWh η αυτονομία μεταξύ των στάσεων φόρτισης μπορεί να φτάσει τα 350 χιλιόμετρα. Το Zafira Electric διατίθεται σε δύο μήκη (4,98 μέτρα και 5,33 μέτρα) και προσφέρει χώρο για έως και οκτώ άτομα.

Οι ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες που ελέγχονται από αισθητήρες και στις δύο πλευρές του οχήματος διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από τη δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων. Το νέο Zafira διαθέτει επίσης χώρο φόρτωσης που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 4.900 λίτρων.

Την πρακτικότητα ενισχύει το ύψος του νέου Zafira Electric: με μόλις 1,90 μέτρα ύψος είναι κατάλληλο ακόμα και για υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Το νεανικό αυτοκίνητο πόλης: Opel Rocks Electric

Το Opel Rocks Electric είναι το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία στην γκάμα της Opel.

Ευκίνητο και πάνω απ’ όλα, προσιτό σε νέους άνω των 16 ετών, το Rocks Electric είναι η πρόταση της Opel στον τομέα της μικροκινητικότητας.

Το έξυπνο, ηλεκτροκίνητο τετράτροχο με χώρο για δύο άτομα και πανοραμική γυάλινη οροφή στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα, τα οποία μπορούν να διανυθούν με ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα.

Με μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και κύκλο στροφής μόλις 7,20 μέτρα, το Rocks Electric αντιμετωπίζει με ευκολία τις στενές στροφές και χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Το ηλεκτρικό τετράτροχο έχει ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού οι δύο πόρτες έχουν πανομοιότυπη σχεδίαση και είναι αντίθετα ανοιγόμενες.

Η ανανεωμένη γκάμα επαγγελματικών της Opel θα είναι διαθέσιμη στις εκθέσεις Opel από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.