Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan σταματά τις πωλήσεις του Pulsar

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan σταματά τις πωλήσεις του Pulsar

ΝΕΑ

Η Nissan σταματά τις πωλήσεις του Pulsar

ΝΕΑ

Η χαμηλή εμπορικότητα των κλασικών μικρομεσαίων hatchback και sedan οδήγησε τη Nissan στην απόφαση για παύση των πωλήσεων των Pulsar και Almera και παράλληλα να εστιάσει ακόμα περισσότερο στα SUV όπου με το Qashqai αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της κατηγορίας.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Pulsar για την ευρωπαϊκή αγορά σταμάτησε τον Ιούνιο ενώ αυτή της sedan εκδοχής του που πωλείται ως Almera στη Ρωσία θα τερματιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τη Nissan η απόφαση βασίστηκε στην στροφή του κοινού από τις κλασικές κατηγορίες σε αυτές των SUV και crossover. Μετά από αυτό το Leaf θα είναι το μόνο μη-SUV μικρομεσαίο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη.

Το Pulsar που παραγόταν στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε το 2014 ως αντίπαλος των VW Golf και Ford Focus με πρόβλεψη για περίπου 64.000 πωλήσεις ετησίως. Ωστόσο την περασμένη χρονιά η ευρωπαϊκή αγορά απορρόφησε μόνο 25.000 μονάδες. Αντίστοιχα το Almera που είναι η sedan έκδοση του μοντέλου που πωλείται αποκλειστικά στη Ρωσία ήταν αρχικά από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα της αγοράς όμως πέρσι βγήκε από την λίστα των top 25 μοντέλων στη Ρωσία.

nissan_pulsar56765harpi640

Advertisement
Advertisement