Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan λέει «όχι» στο Brexit

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan λέει «όχι» στο Brexit

ΝΕΑ

Η Nissan λέει «όχι» στο Brexit

ΝΕΑ

Ανοικτά θέση υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήρε η Nissan, μέσω του Προέδρου της, Carlos Ghosn. Η Nissan είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Γηραιά Αλβιώνα, πίσω μόνο από την Jaguar Land Rover. Στα εργοστάσια αλλά και τα σχεδιαστικά της κέντρα στη Μ. Βρετανία απασχολεί περίπου 8.000 άτομα, ενώ άλλα 32.000 εργάζονται σε αντιπροσωπείες και εταιρείες που την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Η προτίμησή μας ως εταιρεία είναι η Μ. Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ. Είναι καλύτερο τόσο για τις θέσεις εργασίας, όσο για το εμπόριο και τα κόστη. Θεωρούμε ότι ένα σταθερό σημείο είναι πιο θετικό από ένα σύνολο αβεβαιοτήτων. Πάντως η τελική απόφαση ανήκει στο βρετανικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικό ο Ghosn.

«Θέλουμε προφανώς το εργοστάσιό μας στη χώρα και το κέντρο μηχανολογίας να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες γραμμές παραγωγής στον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε μελλοντική ευκαιρία επένδυσης θα εξεταστεί κατά περίπτωση, όπως συμβαίνει και σήμερα», προσέθεσε με ιδιαίτερο νόημα ο ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής εταιρείας. Ουσιαστικά ο Ghosn απειλεί τους Βρετανούς οτι εφόσον γίνει το Brexit μπορεί και να αποσύρει η εταιρεία την τεράστια επένδυση που έχει κάνει εκεί.
Στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ κατασκευάζονται σήμερα τα Qashqai, Note, Juke το ηλεκτρικό Leaf, αλλά πλέον και τα Infiniti Q30/QX30. Η παραγωγής αυτοκινήτων έφθασε το 2015 τις 476.589 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Το δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνει ή όχι η Μ. Βρετανία στην ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ.