ΝΕΑ

Η Nissan και η Mitsubishi εξερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan και η Mitsubishi εξερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας

ΝΕΑ

Η Nissan και η Mitsubishi εξερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας

ΝΕΑ

Η Nissan Motor Co. Ltd. και η Mitsubishi Corporation υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την διερεύνηση μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας σε υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Στόχος τόσο της Nissan, όσο και της Mitsubishi είναι για να συμβάλουν στην επίλυση περιφερειακών κοινωνικών ζητημάτων και στη δημιουργία ζωντανών μελλοντικών κοινοτήτων.

Η Ιαπωνία ως χώρα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως οι ελλείψεις οδηγών λόγω της μείωσης του πληθυσμού και οι δυσκολίες διατήρησης των υπηρεσιών δημόσιων συγκοινωνιών λόγω της μείωσης του αριθμού των χρηστών. Η Nissan και η Mitsubishi έχουν αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτών των προκλήσεων.

Οι πρωτοβουλίες της Nissan περιλαμβάνουν υπηρεσίες κινητικότητας στην πόλη Namie, στην επαρχία Φουκουσίμα, και τεστ αυτόνομης οδήγησης στην περιοχή Minato Mirai στην Yokohama για την επίτευξη ελεύθερης κυκλοφορίας για περισσότερους ανθρώπους.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η Nissan αναπτύσσει συστήματα διαχείρισης ενέργειας χρησιμοποιώντας λειτουργίες αποθήκευσης και φόρτισης/εκφόρτισης μπαταριών EV σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Mitsubishi, σε συνεργασία με εταίρους και τοπικές κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει κοινωνικές και βιομηχανικές προκλήσεις μέσω πρωτοβουλιών που εστιάζουν στα εξής:

  • Χρήση περιφερειακών ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
  • Επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και
  • Δημιουργία ελκυστικών κοινοτήτων με την επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Στον τομέα της κινητικότητας, η MC επεκτείνει μέτρα για τη βελτίωση στις μεταφορές μέσω της εφαρμογής μετακινήσεων AI on-demand για τοπικές κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Shiojiri στην επαρχία Ναγκάνο, και πραγματοποιώντας επιδείξεις αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας ψηφιακές λύσεις.

Advertisement

Τα περιφερειακά κοινωνικά ζητήματα αναμένεται να γίνουν πιο σύνθετα. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στις μεταφορές, την μείωση των βασικών υπηρεσιών, τους εξασθενημένους δεσμούς της κοινότητας και την ανάγκη για ετοιμότητα για καταστροφές.

Η Nissan και η Mitsubishi αναγνωρίζουν την ανάγκη ανάπτυξης μοντέλων νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών για την επίλυση αυτών των ειδικών περιφερειακών προκλήσεων και την αναζωογόνηση των κοινοτήτων.

Advertisement

Για να το επιτύχουν αυτό και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Με μόχλευση της αντίστοιχης τεχνογνωσίας και των γνώσεών τους, και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να εμπορευματοποιήσουν από κοινού υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με την ενέργεια που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα, ξεκινώντας από την Ιαπωνία.