Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan εξετάζει την ενίσχυση της παραγωγής στη Βρετανία!

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan εξετάζει την ενίσχυση της παραγωγής στη Βρετανία!

ΝΕΑ

Η Nissan εξετάζει την ενίσχυση της παραγωγής στη Βρετανία!

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της ώστε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της μετά το Brexit.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να επικεντρωθεί στο εργοστάσιο της Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μειώσει την ευρωπαϊκή παραγωγή σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις προκαλέσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία που οδηγεί σε επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Το σχέδιο προβλέπει το κλείσιμο του εργοστασίου της Nissan στη Βαρκελώνη και τη μετακίνηση παραγωγής του Micra από το εργοστάσιο της Renault στο Flins της Γαλλίας στο Sunderland. Η Nissan θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιό της στο Sunderland στα βορειοανατολικά της Βρετανίας για να κερδίσει μερίδιο μεγαλύτερο αγοράς από τους ανταγωνιστές εκτιμούν οι FT.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα της Nissan που παράγονται στο Sunderland θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αν ανταγωνιστές όπως η Ford και ο όμιλος Volkswagen πρέπει να πληρώσουν επιπλέον δασμούς εισαγωγής για να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Nissan θα στοχεύσει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της Βρετανίας στο 20% από 4% τώρα.

Το συγκεκριμένο σενάριο είναι ένα από τα πολλά που έχει εκπονήσει η Nissan και αφορούν στην μετά Brexit εποχή και σύμφωνα με πληροφορίες είναι το πιο πρόσφατο που καταρτίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα. Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε την ύπαρξη των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Nissan Europe.

«Έχουμε μοντελοποιήσει κάθε πιθανή διακλάδωση του Brexit και το γεγονός παραμένει ότι ολόκληρη η επιχείρησή μας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη δεν είναι βιώσιμα σε περίπτωση αύξησης δασμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στους FT.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

ΟΔΔΥ: Porsche Cayenne, Hummer H2 & BMW 530d σε εξευτελιστικές τιμές

Advertisement

Η Mercedes-Benz «πρωταθλήτρια» στα πολυτελή ΙΧ το 2019

Εννέα νεκροί και 519 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική