Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan ετοιμάζει τη νέα γενιά Qashqai

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan ετοιμάζει τη νέα γενιά Qashqai

ΝΕΑ

Η Nissan ετοιμάζει τη νέα γενιά Qashqai

ΝΕΑ

Η 3η γενιά του μπεστ σέλερ μοντέλου της Nissan, Qashqai αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στα τέλη του 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη τα πρώτα μοντέλα δοκιμών κυκλοφορούν σε διάφορα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου, με την απαραίτητη καμουφλαρισμένη ενδυμασία, εξ ου και οι φωτογραφίες. Το νέο Qashqai, όπως φαίνεται να διατηρήσει εν μέρει την σχεδίαση του προκατόχου του, με λιγότερες όμως ακμές και περισσότερες καμπύλες. Επίσης, το εμπρός μέρος θα είναι ελαφρώς πιο χαμηλό, ενώ θα δανείζεται στοιχεία και από το μικρότερο Juke.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα του νέου Qashqai θα συνεχίσει να βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα CMF, που χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, όπως τα Kadjar και X-Trail. Αλλά το σημαντικότερο νέο αφορά την γκάμα των κινητήρων, όπου χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επισήμως, το νέο Qashqai δεν θα εφοδιάζεται με κινητήρες πετρελαίου. Αντίθετα, ο ιάπωνας κατασκευαστής θα εξελίξει μοτέρ υβριδικής τεχνολογίας, είτε με 48βολτο σύστημα, είτε plug-in, το οποίο θα βασίζεται στο Mitsubishi Outlander PHEV. Διαφορετικής σχεδίασης θα είναι το εσωτερικό, με νέας σχεδίασης ταμπλό και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment.

Advertisement

To νέο Nissan Qashqai θα συναρμολογείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ, ενώ τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους στις αρχές του 2021.

 

Advertisement