Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan έκανε τα μοντέλα της… σνακ

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan έκανε τα μοντέλα της… σνακ

ΝΕΑ

Η Nissan έκανε τα μοντέλα της… σνακ

ΝΕΑ

Στην Ιαπωνία, τα κράκερ kaki-no-tane είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Nissan και σε συνεργασία με την εταιρία που τα παράγει, δημιούργησε κράκερ με τη μορφή των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Κατασκευαστές αυτοκινήτων και τρόφιμα: Δύο προϊόντα που έχουν ελάχιστη ή καθόλου σχέση μεταξύ τους. Όμως για κάποιους marketers υπάρχουν σημεία επαφής μεταξύ του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας και της γαστρονομίας.

Σκεφτείτε το θρυλικό currywurst της Volkswagen. Έχουμε δει επίσης ζυμαρικά με τη μορφή του VW Bulli, των δαχτυλιδιών της Audi ή του λογότυπου της Seat. Υπάρχουν επίσης τσίχλες φρούτων σε σχήμα αυτοκινήτου. Το VW Beetle συγκεκριμένα είναι ένα δημοφιλές πρότυπο εδώ.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan προχωρά πολύ πιο μακριά με την δημιουργία αυτού του σνακ. Οι Ιάπωνες προσφέρουν τα εξαιρετικά δημοφιλή κράκερ kaki-no-tane με τη μορφή 23 ιστορικών και σύγχρονων μοντέλων. Το παλαιότερο μοντέλο αυτοκινήτου είναι το Datsun 12 Phaeton από το 1933. Η γέφυρα για το μέλλον είναι το ηλεκτρικό crossover Ariya, το οποίο θα λανσαριστεί φέτος. Υπάρχουν όμως και μερικά θρυλικά μοντέλα της Nissan όπως το Patrol του 1960, το Figaro του 1991 ή το πρωτότυπο αυτοκίνητο Pivo του 2005. Υπάρχουν επίσης αρκετές γενιές Fairlady, Skyline και GT-R – ενώ το 24ο σχήμα είναι το βουνό Oyama.

Η συσκευασία χωρά στην ποτηροθήκη

Το 2020, η Nissan συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή σνακ Tatsuya Bussan για να λανσάρει τα κράκερ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί μόνο η παραγωγή 10.000 κουτιών. Τον Φεβρουάριο του 2022 η παραγωγή ξεπέρασε το όριο των 380.000. Σε μία κρίση εκμετάλλευσης της επιτυχίας της η Nissan, έφτιαξε την συσκευασία για να ταιριάζει τέλεια στην ποτηροθήκη, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Το Kaki-no-tane είναι ένα μείγμα, από πικάντικα κράκερ ρυζιού και φιστίκια και πιστοποιείται ακόμη και ως… τροφή για Ιάπωνες αστροναύτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ο ήχος «σκότωσε» τον Godzilla
Τι μπορεί να κάνει η Nissan με το e-4ORCE; (video)
To νέο Nissan Qashqai E-Power Hybrid με κινητήρα- γεννήτρια (+video)