Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan διαψεύδει μείωση της παραγωγής

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan διαψεύδει μείωση της παραγωγής

ΝΕΑ

Η Nissan διαψεύδει μείωση της παραγωγής

ΝΕΑ

Εντελώς λανθασμένα χαρακτηρίζει ο ιαπωνικός κολοσσός τα στοιχεία έκθεσης.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan διαψεύδει την έκθεση του Nikkei που λέει ότι σκοπεύει να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 15%  έως το Μάρτιο του 2020 παρά το γεγονός πως βρίσκεται και αντιμέτωπη με τις συνέπειες της σύλληψης του πρώην προέδρου της.

Η έκθεση αναφέρει πως η Nissan δεν θέλει να εφαρμόσει την επιθετική πολιτική που είχε σχεδιάσει ο Ghosn και στο πλαίσιο αυτό θα κρατήσει αμετάβλητη την παραγωγή της στην Ιαπωνία αλλά θα μειώσει κατά 20% την παραγωγή της στις εκτός Ιαπωνίας μονάδες της.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η έκθεση του Nikkei ανέφερε ότι η Nissan στοχεύει να παράγει περίπου 4,6 εκατομμύρια μονάδες στη δημοσιονομική χρήση 2019-2020, επισημαίνοντας ότι τα σχέδια κοινοποιούνται στους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η παραγωγή στην Ιαπωνία θα παραμείνει αμετάβλητη σε περισσότερες από 900.000 μονάδες, ενώ η παραγωγή στο εξωτερικό θα μειωθεί κατά 20% σε περίπου 3,7 εκατομμύρια οχήματα, ανέφερε η έκθεση .

Η Nissan αποκάλεσε τα στοιχεία της έκθεσης «εντελώς λανθασμένα», λέγοντας ότι υπέβαλε διαμαρτυρία στην εφημερίδα σχετικά με το ρεπορτάζ της.

Advertisement

Ο Toshihide Kinoshita, αναλυτής της SMBC Nikko Securities, έγραψε σε μια έκθεση ότι τα αριθμητικά στοιχεία, αν και μη επαληθεύσιμα, υποδηλώνουν επίπεδα παραγωγής κάτω από τις προβλέψεις του και ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στα ετήσια λειτουργικά κέρδη θα μπορούσαν να ανέλθουν από 1,3 έως 1,8 δις. δολάρια.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις λειτουργικών κερδών της για την τρέχουσα χρήση 4 δις. δολάρια που είναι ποσό 22% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για την χαμηλότερη επίδοση από το 2013.

Advertisement

Η Nissan θα παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 14 Μαΐου, δίνοντας στους επενδυτές μια πρώτη γεύση για  τις επιδόσεις της, καθώς ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει πολύπλοκα ζητήματα όπως η δυνητικά άτακτη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Το σχέδιο παραγωγής της για το τρέχον οικονομικό έτος θα ανακοινωθεί επίσης στις 14 Μαΐου.

 

Advertisement