Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της στην Ευρώπη

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Nissan θα αντικαταστήσει όλα τα SUV της στην Ευρώπη με καινούργια εντός των επόμενων 18 μηνών παρακαλώ, καθώς, η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να ανακάμψει από την πτώση πωλήσεων που γνώρισε το τελευταίο διάστημα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Nissan βασίζεται κυρίως σε SUV όπως το συμπαγές Qashqai, το μικρό Juke και το μεσαίο X-Trail για το μεγαλύτερο μέρος του όγκου της στην Ευρώπη, ωστόσο, η γήρανση των μοντέλων της έχει συμβάλει στην πτώση της ζήτησης για το εμπορικό σήμα. Οι πωλήσεις της Nissan στις αγορές της ΕΕ υποχώρησαν κατά 24% στα 334.505 οχήματα τους πρώτους 10 μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης ACEA.

Μέσα στο 2021, η Nissan θα αντικαταστήσει το Qashqai, ενώ παράλληλα, θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό SUV το πρωτότυπο Ariya, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γηραιά Ήπειρο, Gianluca de Ficchy. Η Nissan θα παρουσιάσει σύντομα και το νέο Juke. Το κόμπακτ SUV αντικαθιστά το επιτυχημένο μοντέλο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMF-B που χρησιμοποιείται και από την “αδελφή” Renault στα νέα Clio και Captur. Η Nissan απώλεσε τον πετρελαιοκινητήρα στο Juke λόγω της μειωμένης ζήτησης σε τέτοιου είδους κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει το Juke, οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν πως αυτό θα είναι το X-Trail μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η Nissan είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο SUV της στο εργοστάσιο της στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά άλλαξε τα σχέδιά της και θα συνεχίσει να το κατασκευάζει στην Ιαπωνία για τις ευρωπαϊκές αγορές. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του τελευταίου παρουσίασαν μείωση κατά 59% στα 18.368 τους πρώτους 10 μήνες, σύμφωνα με αναφορές της JATO Dynamics. Το εξωτερικό του νέου X-Trail σχεδιάστηκε στις Η.Π.Α., εκεί όπου αποκαλείται ως “Rogue”. Η Nissan θα παρουσιάσει το νέο Qashqai τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Το Qashqai αποτελεί το νούμερο ένα μοντέλο σε πωλήσεις της Nissan στην Ευρώπη, με 183.896 τους πρώτους 10 μήνες, κάτω όμως από 11%, σύμφωνα με την JATO.

Η Nissan θα εγκαταλείψει επίσης τις εκδόσεις diesel του επόμενου Qashqai. Αντ ‘αυτού, θα εισάγει την υβριδική τεχνολογία E-power που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία. Το νέο Qashqai θα βασίζεται στο πρωτότυπο IMQ που είδαμε τελευταία στην έκθεση της Γενεύης. Τόσο το X-Trail όσο και το Qashqai αναμένεται να προσφερθούν με το συμπαγές υβριδικό σύστημα του ομίλου που θα χρησιμοποιηθεί και στο επόμενο Outlander. Και τα τρία μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν την κοινή πλατφόρμα CMF. Με αυτές τις κινήσεις η Nissan αναμένεται να έχει μια από τις νεότερες γκάμες κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε βέβαια πως η εταιρεία αντικατέστησε το Micra το 2017 και το ηλεκτρικό Leaf το 2018. Σημειώστε επίσης, ότι η Nissan δήλωσε εκ των προτέρων πως δεν θα συμμετάσχει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.