Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nio τρολάρει την Tesla με το νέο της αυτοκίνητο

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nio τρολάρει την Tesla με το νέο της αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η Nio τρολάρει την Tesla με το νέο της αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Το Alps DOM ξεκίνησε τις δοκιμές σε δημόσιο δρόμο έχοντας στο πίσω μέρος κολλημένο αυτοκόλλητο που τρολάρει την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την παρουσίαση από τη Nio της νέας μάρκας Alps που θα ασχοληθεί με premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα η εταιρεία ξεκίνησε να εξελίσσει το κορυφαίο της «DOM». Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο θα στηρίζεται στην πλατφόρμα NT 3.0 τρίτης γενιάς της εταιρείας που προσφέρεται με μπαταρία 60 kWh ή 90 kWh. Μάλιστα το αυτοκίνητο θα συμβαδίζει με την τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών που έχει αναπτύξει η μάρκα στην Κίνα.

Το Alps DOM (είναι η κωδική ονομασία προ παραγωγής του μοντέλου) πρόσφατα βρέθηκε σε δημόσιους δρόμους να δοκιμάζεται από τους ειδικούς της εταιρείας. Παρά το έντονο καμουφλάζ, η σιλουέτα του αυτοκινήτου θυμίζει έντονα το Tesla Model Y έχοντας παρόμοιο τελείωμα στο πίσω μέρος και την ίδια αεροδυναμική σχεδίαση εμπρός.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως από τις κατασκοπευτικές εικόνες είναι το μήνυμα που βρίσκεται στο αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το μήνυμα αναγράφει «Καλύτερο από ένα Model Y», κάτι που δείχνει ξεκάθαρα το ποιος είναι ο άμεσος ανταγωνιστικής του αυτοκινήτου της Nio. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το Alps DOM θα είναι ταχύτερο, θα φορτίζεται πιο γρήγορα και θα έχει μεγαλύτερα παράθυρα από το Tesla Model Y, ενώ σίγουρα θα είναι και πιο φτηνό από το αμερικανικό crossover.

Advertisement
Advertisement

Στην Κίνα το αυτοκίνητο αναμένεται να κοστίζει περίπου 33.000 ευρώ τη στιγμή που το αντίστοιχο Tesla κοστίζει 35.000 ευρώ (στην Κίνα). Η τιμή αυτή αφορά σε πρώτη φάση την έκδοση του DOM με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ αργότερα θα υπάρξει έκδοση με περισσότερους ηλεκτροκινητήρες, καλύτερες επιδόσεις και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Nio έχει ξεκαθαρίσει πως θα μοντέλα της Alps στο άμεσο μέλλον θα πωλούνται και στην Ευρώπη.