Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS κάνει ρεκόρ στο Ring (+video)

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS κάνει ρεκόρ στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS κάνει ρεκόρ στο Ring (+video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της 718 Cayman, η GT4 RS αναμένεται να κάνει εμπορικό ντεμπούτο το Νοέμβριο και η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα το video με την προσπάθεια που έγραψε το ρεκόρ πίστας στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Με χρόνο 23,6 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την GT4, δια χειρός Jorg Bergmeister, η Cayman στη νέα της έκδοσης είναι η ταχύτερη που έχει κυκλοφορήσει.

Ο Jοrg Bergmeister που έγραψε τον καλύτερο χρόνο με τη νέα Cayman GT4 RS, έχει αφιερώσει περισσότερες από 500 ώρες στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Για την προσπάθεια και το χρόνο του, δήλωσε πως: «Η 718 Cayman GT4 RS είναι μια ασυμβίβαστη μηχανή για οδήγηση. Δείχνει τόσο ευκίνητη όσο ένα καρτ σε στενούς δρόμους με στροφές, ενώ είναι εντυπωσιακά σταθερή και καλά ισορροπημένη μέσα στην πίστα. Η GT4 RS είναι ένα από τα πιο σωστά εστιασμένα αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει ποτέ η Porsche».

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R που θα προσφέρονται ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού όταν το αυτοκίνητο διατεθεί στις αγορές. Πέραν αυτού, για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, στο αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί bucket κάθισμα για τον οδηγό, ενώ κατά τα άλλα ήταν σε «κανονική κατάσταση και βάρος», όπως επιβεβαιώθηκε από συμβολαιογράφο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιο από τα Cayman και Boxster προσφέρεται σε έκδοση RS. Τιμώντας την κληρονομιά των RS μοντέλων της Porsche, το απόλυτο Cayman θα είναι ελαφρύτερο και πιο ισχυρό με πιο επιθετική ρύθμιση και αυξημένο downforce.

Η έκδοση GT4 RS τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού boxer με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που παράγει περισσότερους από 420 ίππους (και μάλλον λιγότερους από τους 510 της 911 GT3). Στο video ο Jorg Bergmeister ισχυρίζεται ότι η αύξηση της ισχύος σε σχέση με το GT4 είναι η πιο αισθητή διαφορά που φαίνεται και από την πολύ έντονη επιτάχυνση, με τη μετάδοση να αφορά τους πίσω τροχούς και την ισχύ να φτάνει εκεί με ένα κιβώτιο ταχυτήτων PDK (διπλού συμπλέκτη). Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη αποκάλυψη της έκδοσης, για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοσή του κινητήρα και έως τότε, ας απολαύσουμε το video.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mια από τις 94 πανάκριβες Porsche 962C, τράκαρε άσχημα στο Spa (+video)
Έκδοση Nurburgring για την Toyota Corolla
Porsche Taycan Cross Turismo: Σπορ και περιπετειώδης (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement