Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Jaguar τώρα και γλυπτό!

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Jaguar τώρα και γλυπτό!

ΝΕΑ

Η νέα Jaguar τώρα και γλυπτό!

ΝΕΑ

Τα δυνατά τους έχουν βάλει στη Jaguar ώστε το νέο τους μεσαίο sedan να μην υπολείπεται καταξιωμένων αντιπάλων, όπως η BMW Σειρά 3 και η Mercedes C-Class. Η πρεμιέρα της ΧΕ θα γίνει το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο και η Jaguar έχει ετοιμάσει μία σειρά από εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών είναι η δημιουργία ενός γλυπτού στο σχήμα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το γλυπτό από αλουμίνιο συνθέτουν 95 λέξεις από 7 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα. Η καλλιτεχνική απεικόνιση της Jaguar XE θα εκτίθεται έως τις 6 Οκτωβρίου δίπλα στον Τάμεση, κοντά στη διάσημη Tower Bridge.

Η ΧΕ βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής της Jaguar, η οποία εξοικονομεί βάρος και προσφέρει αυξημένη ακαμψία. Θα υπάρχει μάλιστα έκδοση με μέση κατανάλωση κάτω από 4 lt/100 km(!), προφανώς και με ρύπους κάτω από το φράγμα των 100 g/km. Στον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων συμβάλλουν επίσης οι – νέας γενιάς – κινητήρες Ingenium. Ζυγίζουν έως 80 kg λιγότερο από τους απερχόμενους και έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες πλατφόρμες, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς και με υβριδικές πλατφόρμες.

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto.gr θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση και αυτή την εκδήλωση, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας.