Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά όσους καταγγέλουν παράνομο παρκάρισμα

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά όσους καταγγέλουν παράνομο παρκάρισμα

ΝΕΑ

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά όσους καταγγέλουν παράνομο παρκάρισμα

ΝΕΑ

Το 25% των προστίμων για παράνομο παρκάρισμα θα εισπράττουν όσοι το καταγγέλλουν στην Αστυνομία της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Ένας νέος νόμος που θα τεθεί σε ισχύ στη Νέα Υόρκη θα επιβραβεύει εκείνους που καταγγέλλουν περιπτώσεις παράνομου παρκαρίσματος δίνοντάς τους ένα μέρος από το πρόστιμο που θα πληρώσει ο παραβάτης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα αυξάνεται στα 175 δολάρια (από 115 δολάρια που ήταν), ενώ ο πολίτης που θα κάνει την καταγγελία θα πάρει το 25% δηλαδή περίπου 44 δολάρια. Η νέα ρύθμιση έρχεται μετά από μια αντίστοιχη ενέργεια του δήμου για σταθμευμένα αυτοκίνητα με αναμμένο κινητήρα, κάτι που επίσης είναι παράνομο στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της αστυνομίας είναι να μειώσει τις παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα κυρίως σε λωρίδες λεωφορείων, ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια. Αυτή η συμπεριφορά των οδηγών θέτει σε κίνδυνο ποδηλάτες και πεζούς που πολλές φορές αναγκάζονται να βγουν στο δρόμο καθώς η δίοδος έχει μπλοκαριστεί από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι από τη ρύθμιση δεν εξαιρούνται κρατικά οχήματα.

Ο σύμβουλος Stephen Levin (D-Brooklyn) είπε ότι η νομοθεσία του επιτρέπει στους πολίτες της Νέας Υόρκης να καταγγέλλουν ιδιοκτήτες οχημάτων για παράνομη στάθμευση σε λωρίδες ποδηλάτων, λεωφορείων, πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών και αν επιβεβαιωθεί η παράβαση τότε οι καταγγέλλοντες θα εισπράξουν μέρος του προστίμου.

«Προσπάθησα για χρόνια να αναγκάσω το αστυνομικό τμήμα να επιβάλλει το νόμο. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι να τον επιβάλλει το κοινό», δήλωσε ο Levin στο The Post.

Advertisement

Η πόλη έχει ήδη καταβάλει στους πολίτες πάνω από 183.000 δολάρια για καταγγελίες που αφορούν σε οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα με τον κινητήρα τους σε λειτουργία.

«Ελπίζω ότι το πρόστιμο θα αποτελέσει ένα ισχυρό αντικίνητρο ώστε οι οδηγοί να σταματήσουν να παραβαίνουν τον νόμο», είπε ο Levin.

Advertisement

Τα περιπολικά αυτοκίνητα της αστυνομίας που παρκάρουν επίσης παράνομα σε πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους και πάρκα δεν θα εξαιρούνται των προστίμων!

Το παρκάρισμα στη Νέα Υόρκη είναι πλέον πολύ χειρότερο εξαιτίας του κορωνοϊού ωστόσο το νομοσχέδιο έχει την υποστήριξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Corey Johnson (D-Manhattan), ο οποίος στο παρελθόν προσπάθησε να περιορίσει την παράνομη χρήση αδειών στάθμευσης που εκδίδονται από την πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας έως 122 γρ./CO2! Επιβεβαίωση Newsauto

Αυτοί είναι οι νέοι δασμοί των ΙΧ στα τελωνεία από το 2021!

Τα ΚΤΕΟ προτείνουν ελέγχους… drive through