Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Corvette ZR1 θα παλέψει στο “Ρίνγκ”

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Corvette ZR1 θα παλέψει στο “Ρίνγκ”

ΝΕΑ

Η νέα Corvette ZR1 θα παλέψει στο “Ρίνγκ”

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Chevrolet Corvette ZR1 του 2019 είναι γεγονός τελικά. Ωστόσο, δεν κυκλοφόρησε κανένας ανακοινώσιμος χρόνος για τον καθιερωμένο γύρο αξιολόγησης στο «Ρίνγκ» για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μην αγχώνεστε, οσονούπω έρχεται…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο παγκόσμιο ντεμπούτο της ZR1 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι, ο επικεφαλής μηχανικός της Corvette, Tadge Juechter, δήλωσε στο Road & Track ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσπαθήσει να «πετάξει» τον επόμενο χρόνο με την ελπίδα να σπάσει το φράγμα των επτά λεπτών.

Αν και τα πρωτότυπα της νέας ZR1 έχουν φωτογραφηθεί να γυρίζουν στη δύσκολη φημισμένη πίστα, δεν έχουν αναμετρηθεί ακόμη επίσημα με το χρονόμετρο. Στην πραγματικότητα, ο Juecther αποκάλυψε ότι η Chevrolet είχε μόνο μια μέρα για να φτιάξει έναν αγωνιστικό γύρο κατά τη διάρκεια του γερμανικού καλοκαιριού πριν από λίγους μήνες. Η εταιρία επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Camaro ZL1 1LE εκείνη την ημέρα, καθώς η εξέλιξή της ήταν πληρέστερη από εκείνη της ZR1. Έγραψε ένα «φουσκωμένο» 7:16,04 στον γύρο.

Advertisement
Advertisement

Corvette-ZR1-Nurburgring-tsiro-640

Η νέα ZR1, με το απίστευτα ισχυρό σύνολο των 758 ίππων, με τον υπερφορτωμένο V8, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα αποτελέσει την ταχύτερη Chevrolet παραγωγής που εισβάλλει στην πίστα. Η ZR1 της προηγούμενης γενιάς κατέγραψε ένα 7: 19,63 στο γύρο πίστας το 2011 και πέρα ​​από τις βελτιώσεις ισχύος και αεροδυναμικής της νέας ZR1, αυτή θα επωφεληθεί από τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin. Αν καταγράψει ένα ξερό 7άρι στο χρονόμετρο θα βάλει από κάτω ακόμη και το Dodge Viper ACR.