Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Camaro πατά στην Ευρώπη

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Camaro πατά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η νέα Camaro πατά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Τελικά η «έκπληξη» της Chevrolet για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ είναι η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της Camaro έκτης γενιάς. Το πισωκίνητο muscle car κάνει χρήση νέας αρχιτεκτονικής που εξοικονομεί βάρος, ενώ παράλληλα υπόσχεται ακόμη πιο σπορ συμπεριφορά. Η αμερικάνικη εταιρεία δηλώνει ότι η νέα Camaro εμφανίζει αυξημένη δομική ακαμψία κατά 28%, ενώ το βάρος της έχει μειωθεί – ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό – έως 90 kg.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΝΤΓΟΥΝΤ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει όχι μόνο τον V8 6.2 αλλά και 4κύλινδρο turbo, προκειμένου να ανταγωνιστεί το νέο Ford Mustang με τον 2.3 EcoBoost. Βασική έκδοση είναι η LT, η οποία εφοδιάζεται με το νέο 2.0 turbo. Η μέγιστη ισχύς του ανέρχεται σε 279 PS και η ροπή σε 40,8 kgm (από τις 3.000 έως τις 4.500 rpm). Η επιτάχυνση 0-96 km/h διαρκεί λιγότερο από 6 sec.

Νέος είναι και ο ατμοσφαιρικός V6 των 3,6 lt, επίσης για την Camaro LT. Αποδίδει 340 PS και 39,3 kgm ροπής. Οι τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων και σύστημα απενεργοποίησης δύο κυλίνδρων (όταν ο οδηγός δεν επιταχύνει έντονα) για μείωση της κατανάλωσης.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες της Camaro Convertible που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.