Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW Σειράς 4 Cabrio με υφασμάτινη οροφή

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW Σειράς 4 Cabrio με υφασμάτινη οροφή

ΝΕΑ

Η νέα BMW Σειράς 4 Cabrio με υφασμάτινη οροφή

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά της BMW Σειράς 4 αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2019, ακολουθώντας τη νέα 3άρα, τόσο σε κουπέ και τετράθυρη έκδοση, όσο σε κάμπριο και ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη τα πρωτότυπα μοντέλα της «ανοικτής» έκδοσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού, ότι πλέον η BMW καταργεί την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, αντικαθιστώντας την με μία υφασμάτινη. Με τον τρόπο αυτό, η φίρμα από το Μόναχο έχει κέρδος τόσο στην μείωση του συνολικού βάρους του μοντέλου, στην βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, των επιδόσεων και της κατανάλωσης, όσο και της άνεσης στο εσωτερικό, αλλά και στον χώρο των αποσκευών. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι οι μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές παρουσιάζουν συχνά πυκνά προβλήματα αξιοπιστίας, λόγω των πολύπλοκων μηχανισμών τους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Σειρά 4 αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια της Σειράς 3, η οποία διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, ενώ η νέα αλουμινένια πλατφόρμα CLAR προσφέρει αυξημένη ακαμψία και μικρότερο βάρος. Όπως και η προκάτοχός της, η Σειρά 4 θα διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια, αλλά και μειωμένο ύψος, σε σχέση με την 3άρα, έχοντας ένα πιο σπορ προσανατολισμό. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η γκάμα θα ξεκινά από τους τετρακύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες απόδοσης 184 ίππων (420i), 150 ίππων (418d) ή 190 ίππων (420d), ενώ θα ακολουθήσουν και οι κορυφαίες 440i και 435d με τους τρίλιτρους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες.