Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW i8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα BMW i8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η νέα BMW i8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η BMW i8 είναι ένα κομψό, φουτουριστικό plug-in hybrid, αλλά με την ηλεκτροκίνηση να πλησιάζει ταχύτατα, το μοντέλο δεύτερης γενιάς, είναι πολύ πιθανόν να είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

 

Στελέχη της BMW προσανατολίζονται στρέφονται προς την κατεύθυνση της κατασκευής της  ηλεκτρικής διαδόχου για την BMW i8. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά πηγές αναφέρουν, ότι η μετάβαση από την υβριδική διάταξη του μοντέλου (υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1.500 κ.εκ. και ηλεκτρικός κινητήρας με πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 11,6 kWh) στην ηλεκτρική, θα αποτελούσε μία άμεση σύνδεση με την προσπάθεια της εταιρείας στη Formula E. Αυτό πιθανότατα θα βοηθήσει την εταιρία να κρατήσει και το sportive προφίλ της στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Εάν πάντως οι Βαυαροί αποφασίσουν τελικά να κάνουν, την επόμενη i8 ηλεκτρική, θα διαθέτει σύστημα μετάδοσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που χρησιμοποιείται στο iNext. Το μοντέλο αυτό είναι επίσης σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοτέρ (το οποίο δοκιμάζουν ήδη στην BMW) και θα προσφέρει «σημαντικά υψηλότερη απόδοση» από αυτό που εξοπλίζει το i8.

Αν και η BMW δοκιμάζει μπαταρίες στερεάς μορφής, φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτή δεν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για την νέα γενιά της i8 στα τέλη του 2023 και το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιήσει και πάλι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Advertisement

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο και είναι πιθανό η επόμενη γενιά της i8 θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι ένα plug-in υβρίδιο. Υπάρχουν αναμφίβολα αρκετά πλεονεκτήματα σε αυτή τη στρατηγική, καθώς η υπάρχουσα πλατφόρμα του αυτοκινήτου θα μπορούσε να δεχτεί έναν άλλο μεγαλύτερο κινητήρα εσωτερικής καύσης (τετρακύλινδρο ή εξακύλινδρο). Εάν η BMW ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, είναι πιθανόν η επόμενη i8 να έχει περίπου 600 ίππους. Η απόφαση για το ποιον κινητήρα θα χρησιμοποιηθεί θα παρθεί αργότερα αυτό το έτος.

Advertisement