Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin AM-RB 003 μπορεί να φέρει το όνομα «Valhalla»

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Aston Martin AM-RB 003 μπορεί να φέρει το όνομα «Valhalla»

ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin AM-RB 003 μπορεί να φέρει το όνομα «Valhalla»

ΝΕΑ

Η Aston Martin διά στόματος του Διευθύνων Συμβούλου Andy Palmer έδωσε μία επιπλέον λεπτομέρεια που αφορά το νέο μοντέλο της AM-RB 003, που έκλεψε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πρόσφατης Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Autonews Europe, στο περιθώριο της Έκθεσης της Γενεύης, ο Palmer ανέφερε: «Έχουμε ήδη κατοχυρώσει το όνομα Valhalla για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο από τα επόμενα μοντέλα μας», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει ότι θα είναι το επίσημο όνομα της AM-RB 003, όταν θα βγει στην παραγωγή το 2021. Όπως ανακοινώνει η Aston Martin, η AM-RB 003 θα παραχθεί σε 500 κομμάτια και θα προσφέρει επιδόσεις που θα συμβαδίζουν ή θα ξεπερνούν αντίστοιχα hypercars.

Advertisement
Advertisement

To νέο δημιούργημα της φίρμας από το Gaydon, αναμένεται να επωφεληθεί από ένα V6 κινητήρα υποβοηθούμενο από ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ θέλοντας να ακολουθήσει την Valkyrie, θα διαθέτει τεχνολογικές καινοτομίες, όπως την πίσω αεροτομή που φέρει την υπογραφή του Adrian Newey και η οποία διαθέτει την τεχνολογική εφαρμογή Flex Foil εγκεκριμένη από την NASA και που μεταβάλλει την κάθετη αεροδυναμική δύναμη (downforce) χωρίς να αλλάζει γωνία όπως μία συμβατική ενεργή αεροτομή. Όπως καταλάβετε η 003 αποτελεί και αυτή προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην Aston Martin και το τμήμα εξελιγμένων τεχνολογιών της ομάδας της Φόρμουλα 1, Red Bull Racing. Σε ότι αφορά την τιμή της, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αν και οι γνώστες της αγοράς δηλώνουν σίγουροι ότι θα ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.