Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mitsubishi αποκλείει το ενδεχόμενο για νέο Lancer Evo

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mitsubishi αποκλείει το ενδεχόμενο για νέο Lancer Evo

ΝΕΑ

Η Mitsubishi αποκλείει το ενδεχόμενο για νέο Lancer Evo

ΝΕΑ

Παρά τις φήμες που κατά καιρούς μιλούν για διαδοχή του Lancer Evolution ο CEO της Mitsubishi σε πρόσφατη ομιλία του απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Advertisement
Advertisement

Το Mitsubishi Lancer Evo σε όλη τη διάρκεια της 24χρονης καριέρας του και των δέκα διαφορετικών εκδόσεων που παράχθηκαν από το 1992 έως το 2016 αγαπήθηκε και απέκτησε φανατικό κοινό ως ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που κατάφερε να φέρει τόσο κοντά την αγωνιστική αίσθηση και αποτελεσματικότητα σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Οι φίλοι της Mitsubishi ενθουσιάστηκαν με την ανακοίνωση της επιστροφής του ονόματος Ralliart όμως η χαρά τους δεν διήρκησε πολύ καθώς ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Takao Kato, απέκλεισε κάθε πιθανότητα για επιστροφή και του Lancer Evolution. Στην ομιλία του σε συνεδρίαση μετόχων της Mitsubishi ο Kato διευκρίνισε πως η Ralliart θα προσφέρει μια σειρά αξεσουάρ για όλη τη γκάμα της εταιρίας όμως παρά το γεγονός πως υπάρχει η σκέψη για μελλοντική επίσημη αγωνιστική εμπλοκή είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για δούμε στο άμεσο μέλλον ένα νέο Evo.

Mitsubishi Evo

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας έχουν δηλώσει την επιθυμία τους για επιστροφή του Evolution, ο Kato τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό προς το παρόν εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους εξέλιξης που συνεπάγεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή η Mitsubishi πρέπει να προχωρήσει στο κομμάτι του εξηλεκτρισμού και την ίδια στιγμή να φροντίσει για την εμπορική και οικονομική της επάνοδο οπότε είναι σαφές πως είναι αναγκασμένη να βάλει σε προτεραιότητα την επιβίωσή της παρά το ενθουσιώδες κοινό της.

Βασικός στόχος της είναι να διαθέτει μια ευρεία ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030 και σε αυτό το κομμάτι θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας της με τις Renault και Nissan η οποία της δίνει πρόσβαση στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF που θα χρησιμοποιούν τα νέα Nissan Ariya και Renault Megane e-Tech. Είναι λοιπόν δεδομένο πως τα επόμενα μοντέλα της Mitsubishi θα ανήκουν στις πιο εμπορικές κατηγορίες της αγοράς και απλά ελπίζουμε η δυναμική του ονόματος Evolution να μην χρησιμοποιηθεί σε κάποιο SUV όπως έγινε στην περίπτωση του Eclipse.

Mitsubishi Evo

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η… Mitsubishi διέλυσε δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών
Μέσα στο 2021 το ηλεκτρικό Mitsubishi Airtrek
Επίσημο: Μένει η Mitsubishi στην Ευρώπη με δύο νέα μοντέλα