Η Merkel προειδοποιεί τους νομοθέτες | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η Merkel προειδοποιεί τους νομοθέτες

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel στράφηκε προς τους νομοθέτες, δηλώνοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να εξασθενίσει ένας σημαντικός κλάδος της οικονομίας, όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η κα Merkel, κατά την συζήτηση σχετικά με τον επόμενο προϋπολογισμό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δική μας ευθύνη να ενημερώσουμε τους κατασκευαστές, είναι δικό σας καθήκον να ανακτήσετε την χαμένη εμπιστοσύνη σας», προβάλλοντας την αντίθεσή της στις πιθανότητες για περαιτέρω αύξηση των επιβαρύνσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών με σκοπό την αναβάθμιση παλαιότερων μοντέλων τους, για να μειώσουν τους εκπεμπόμενους ρύπους.

a5fd1836c81c002bae77ec54c9207d2c-chariatis-530

Ο υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer, ζήτησε από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να τον ενημερώσουν πώς σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν φθηνότερες αναβαθμίσεις λογισμικού σε συνολικά 5,3 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα, που θα συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης, η Merkel κάλεσε την Ευρώπη να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών και λογισμικού που απαιτείται, εάν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελέσουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Σε αντίθετη προοπτική, η Γηραιά Ήπειρος κινδυνεύει να χάσει τη δυνατότητα παραγωγής, η οποία θα στραφεί προς την Ασία και τη Β. Αμερική.

German-automotive-industry-chariatis-640

Log In or Create an account