Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes στηρίζει την Team Reset

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes στηρίζει την Team Reset

ΝΕΑ

Η Mercedes στηρίζει την Team Reset

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz αποτελεί χορηγός της Ελληνικής Ομάδας Team Reset που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας «Formula 1 in Schools», οι παγκόσμιοι τελικοί του οποίου θα διεξαχθούν φέτος στη Σιγκαπούρη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η παγκόσμια πρόκληση διεξάγεται στις 13-16 Σεπτεμβρίου, μερικές ημέρες πριν το Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής. Η Team Reset, που έχει 6 μέλη και προέρχεται από το Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, θα μας εκπροσωπήσει ως πρωταθλήτρια Ελλάδας του διαρκώς αναπτυσσόμενου μαθητικού διαγωνισμού τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, το «F1 in Schools» είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Advertisement
Advertisement

team-reset-c640

Το αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία.

team-reset-b640tall

Advertisement

Από την πλευρά της, η Mercedes-Benz στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όπου η Team Reset φιλοδοξεί να ακολουθήσει τα χνάρια της ομάδας Mercedes AMG Petronas, διεκδικώντας με αξιώσεις μία θέση στο βάθρο των νικητών!

team-reset-d640tall

Advertisement