Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes G-Class “40άρισε” και το γιορτάζει

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes G-Class “40άρισε” και το γιορτάζει

ΝΕΑ

Η Mercedes G-Class “40άρισε” και το γιορτάζει

ΝΕΑ

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Mercedes-Benz αποκάλυψε στο κοινό την θρυλική πλέον G-Class. Η γερμανική εταιρία το γιορτάζει με μια νέα επετειακή έκδοση του σκληροτράχηλου off road με την χαρακτηριστική αλλά πρέπουσα ονομασία “Stronger Than Time”.

Advertisement
Advertisement

 

“Πιο Δυνατή από τον Χρόνο” είναι λοιπόν η ονομασία της νέας ειδικής επετειακής έκδοσης της Mercedes-Benz G-Class που λογικά θα γίνει γίνει ανάρπαστη από τους λάτρεις του γερμανικού μοντέλου. Από την Άνοιξη του 1979 που αποκαλύφθηκε η πρώτη “G” μέχρι σήμερα, οι πωλήσεις του σχεδόν χειροποίητου μοντέλου που κατασκευάζεται στο Graz της Αυστρίας έχουν ξεπεράσει τις 300.000 μονάδες. Η Mercedes αναφέρει ότι το 80% των μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία (!), ένα δεδομένο που προσθέτει κάτι παραπάνω στο θρύλο που έχει δημιουργήσει η G-Class, με το σημερινόόνομα να εισάγεται στην σειρά το 1993.

Advertisement
Advertisement

Η νέα επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη ως G 400 d κινούμενη από την κορυφαία έκδοση του 6κύλινδρου turbodiesel OM 656 των 2,9 λίτρων που αποδίδει 325 ίππους και 71,4 κιλά ροπής αλλά και ως G 500 με τον biturbo V8 των 4 λίτρων που αποδίδει 422 ίππους και 62,2 κιλά ροπής.

Advertisement

Για εκείνους που αποζητούν το απόλυτο στην συγκεκριμένη έκδοση οι Γερμανοί την προσφέρουν και ως AMG G 63, με την ανάρτηση AMG Ride Control, τα προγράμματα οδήγησης της AMG και εσωτερικό που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο στον τομέα της τεχνολογίας. Η απόδοση ανεβαίνει εδώ στους 585 ίππους με τον τετράλιτρο V8 να συνδυάζεται με 9τάχυτο κιβώτιο, ενώ οι τροχοί είναι 22 ιντσών.

Advertisement

Η επετειακή G-Class ξεχωρίζει εξωτερικά από τις υπόλοιπές χάρη στο πακέτο AMG Line που προσθέτει προεκτάσεις στα φτερά των τροχών, προστατευτικά “σιρίτια” στο αμάξωμα, δαγκάνες με το όνομα της γερμανικής εταιρίας αλλά και σπορ εξάτμιση στην περίπτωση της G 500.

Η Mercedes-Benz έχει τοποθετήσει και το πακέτο Stainless Steel, που περιλαμβάνει ανοξείδωτα σκαλοπάτια, κάλυμμα για την εξωτερική ρεζέρβα, και ανοξείδωτα προστατευτικά στα μαρσπιέ αλλά και εσωτερικά στην πίσω πόρτα.

Advertisement

Από την “Stronger Than Time” έκδοση δεν λείπει ούτε το πακέτο Night που χαρακτηρίζεται από τα σκουρόχρωμα κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων, τους σκουρόχρωμους καθρέπτες, το διακοσμητικό δακτυλίδι της ρεζέρβας και επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία στους προφυλακτήρες αλλά και φιμέ πίσω παράθυρα.

Φυσικά το σήμα “Stronger Than Time” κοσμεί το αμάξωμα αλλά και την καμπίνα του off road μοντέλου με το σήμα να προβάλλεται και στον δρόμο από τον φωτισμό “καλωσορίσματος” που φέρει. Η διάσταση των τροχών για την περίσταση ανέρχεται στις 20 ίντσες, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο δέρμα nappa με χρυσές ραφές ή ο χρωματικός συνδυασμός μπεζ/μπλε που βλέπετε στην φωτογραφία. Ο “στάνταρ” εξοπλισμός είναι κάτι παραπάνω από πλούσιος αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηχοσύστημα της Burmester, ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό σε 64 χρώματα και δέκα διαφορετικά θέματα, ηλεκτρική οροφή με αισθητήρα βροχής και Multibeam LED φωτιστικά σώματα.