Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

ΝΕΑ

Περίπου ένα μήνα αφότου η Tesla Motors ανακοίνωσε τις μονάδες Powerwall για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έρχεται η Daimler για να απαντήσει με την δική της πρόταση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η ιδέα είναι απλή για όσες εταιρείες διαθέτουν την τεχνογνωσία και έχουν ήδη εξελίξει σε κάποιο σημείο την τεχνολογία των μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Γιατί αυτές οι μπαταρίες να μην χρησιμοποιούνται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση συσσωρεύοντας ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές; Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα το Powerwall και τώρα η Mercedes-Benz ανοίγει στην Γερμανία την λίστα με τις παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις για τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Για οικιακή χρήση θα υπάρχει συνδυασμός έως 8 στοιχείων των 2,5 kWh (διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο για την διαφορά kW και kWh) με το κορυφαίο πακέτο να φτάνει τις 20 kWh (περίπου διπλάσια χωρητικότητα από τo Powerwall της Tesla). Για επιχειρήσεις τα στοιχεία ξεκινούν από 5,9 kWh φτιάχνοντας «πακέτα» π.χ. των 500 kWh ή ακόμη και των 3.000 kWh για εξισορρόπηση τάσης σε μεγάλα δίκτυα. Η Daimler δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή της μπαταρίας της, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αρκετά χαμηλότερη από της Tesla ξεκινώντας από τις 3.500€.