Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz G-Class γίνεται pick-up

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Benz G-Class γίνεται pick-up

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz G-Class γίνεται pick-up

ΝΕΑ

Πολλοί θα ήθελαν να δουν μια τέτοια εκδοχή της G-Class ως διάδοχο της Χ-Class όμως μέχρι η Mercedes-Benz πάρει μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτή την ευφάνταστη ψηφιακή δημιουργία.

Advertisement
Advertisement

Το πείραμα της X-Class δεν απέδωσε τα αναμενόμενα οδηγώντας στο τέλος της καριέρας του pick-up της Mercedes-Benz όμως σίγουρα σε αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ που η συγκεκριμένη κατηγορία έχει ένα πολύ δυνατό μερίδιο πολλοί θα ήθελαν την επιλογή ενός pick-up με το τριάκτινο αστέρι στη μάσκα.

Η σελίδα στο instagram του γνωστού καλλιτέχνη j.b. cars ρίχνει στο τραπέζι μια εξαιρετική ιδέα παρουσιάζοντας μια ψηφιακή απεικόνιση της G-Class σε έκδοση pick-up. Η σκέψη για κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να προέκυψε από το παράδειγμα της Jeep η οποία προσφέρει το καθαρόαιμο Wrangler και σε έκδοση pick-up οπότε κάλλιστα η Mercedes-Benz θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο με την αντίστοιχης φιλοσοφίας G-Class. Βέβαια το σχέδιο του j.b cars δεν εστιάζει τόσο πολύ στον εκτός δρόμου χαρακτήρα του μοντέλου καθώς αυτό απεικονίζεται με χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγάλες ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός μέρος έως την μεσαία κολώνα είναι ανέγγιχτο σε σχέση με την επιβατική G-Class που γνωρίζουμε ενώ από εκεί και πίσω η χώρος των πίσω επιβατών και των αποσκευών έχει δώσει τη θέση του στην καρότσα. Προφανώς το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι αισθητικά πιο κοντά στην έκδοση AMG G63 με τον 4.0 V8 twin-turbo των 585 ίππων όμως αντικειμενικά δεν βρίσκουμε την λογική πίσω από ένα pick-up με τις επιδόσεις supercar αν και είμαστε σίγουροι πως υπάρχει το κατάλληλο κοινό για κάτι τέτοιο. Πάντως μια πιο γήινη έκδοση της G-Class pick-up εκτός από νόημα θα είχε σίγουρα και αρκετή απήχηση οπότε ίσως η πρόταση του j.b cars θα έπρεπε να τύχη κάποιας προσοχή από τους υπεύθυνους της Mercedes-Benz.