Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG teasάρει την CLA 35

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-AMG teasάρει την CLA 35

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG teasάρει την CLA 35

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG εξελίσσει δύο hot εκδόσεις της νέας CLA η οποία θα σηκώσει το λάβαρο του πολέμου απέναντι στον γερμανικό ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Βασισμένη στο πάτωμα της Α-Class, η CLA 35 προσφέρει ένα εντυπωσιακό coupe στιλ σε βάρος βέβαια της πρακτικότητας. Η συνήθης γκάμα των πάνελ AMG περιλαμβάνει έναν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, έναν μεγαλύτερο πίσω προφυλακτήρα με νέο διαχύτη και, όπως φαίνεται από την εικόνα teaser της Mercedes, μια μεγάλη αεροτομή. Φυσικά, η ισχυρότερη AMG CLA 45 θα υιοθετεί ακόμη πιο επιθετικό αμάξωμα, με αγριεμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ευρύτερα τόξα θόλων και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης στη θέση των δύο που προσφέρει η αδελφή CLA 35.

Advertisement
Advertisement

Μηχανικά, το ζεύγος θα είναι παρόμοιο με το ομόλογο της Α-Class. Αυτό σημαίνει ότι η CLA 35 πιθανότατα θα τροφοδοτείται από υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων που θα αποδίδει 306 PS και 400Nm ροπής και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Τα στοιχεία ισχύος για την A 45, (συνεπώς και της αντίστοιχης CLA 45), είναι 385 PS για την πρώτη έκδοση και 420 PS για την ισχυρότερη «S». Οι εντυπωσιακοί αυτοί αριθμοί θα επιτευχθούν χάρη στη βοήθεια του υβριδικού συστήματος EQ Boost της Mercedes.

Το 0-100 km/h αναμένεται να είναι γύρω στα 4,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα στα 250 km/h. Η δυνατότερη AMG CLA 45 θα είναι σαφώς λίγο ταχύτερη σε απόλυτα νούμερα. Αναμένουμε βέβαια και τις τιμές της σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να τοποθετηθούμε εκ νέου.