Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων μοντέλων της Ford αλλάζει χέρια

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων μοντέλων της Ford αλλάζει χέρια

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων μοντέλων της Ford αλλάζει χέρια

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες ο οίκος δημοπρασιών οργάνωσε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς, την πώληση του ολλανδικού μουσείου Den Hartogh. Η όλη διαδικασία ήταν ένας πραγματικός μαραθώνιος, καθώς διήρκησε 10 ώρες και συμμετείχαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μουσείου αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό για τους φανατικούς των κλασσικών αυτοκινήτων, καθώς στη συλλογή του υπάρχουν πάνω από 200 μοντέλα παραγωγής καθώς και επαγγελματικά Ford και Lincoln, αλλά και 50 μοτοσικλέτες. Όπως τόνισε εκπρόσωπος του Bonhams, σχεδόν 500 υποψήφιοι αγοραστές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν ένα από τα εκθέματα του μουσείου, με το συνολικό ποσό από τη δημοπρασία να αγγίζει τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο ακριβό από αυτά ήταν το Ford Model B Side Entrance Tonneau, ένα μοντέλο του 1905, το οποίο έπιασε τα 420.000 ευρώ, ένα ποσό επταπλάσιο από την αρχική τιμή πώλησής του. Στις παρακάτω θέσεις βρέθηκαν το Ford Model K Open Tourer του 1906, το οποίο πουλήθηκε στα 345.000 € και το Ford Model A Open Tourer του 1903 με 143.750 ευρώ.

largest-rare-ford-collection-in-the-world-sold-for-over-7-million_3-chariatis-530

Το μουσείο Den Hartogh θεωρείται ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων της Ford παγκοσμίως και δημιουργήθηκε από τον Piet den Hartogh, ο οποίος ξεκίνησε τη συλλογή του από το 1956, όταν και απέκτησε για πρώτη φορά μοντέλο της αμερικάνικης φίρμας. Αρκετά χρόνια μετά, το 1990, μετά από προτροπή της συζύγου του, ο ολλανδός συλλέκτης αποφάσισε να φέρει στο φως ένα μουσείο, ειδικά αφιερωμένο στα δικά του, προσωπικά οχήματα.

Advertisement

largest-rare-ford-collection-in-the-world-sold-for-over-7-million_7-chariatis-640