Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη αντίπαλος της Tesla δεν είναι εταιρία αυτοκινήτου!

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγαλύτερη αντίπαλος της Tesla δεν είναι εταιρία αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη αντίπαλος της Tesla δεν είναι εταιρία αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Στα μεγέθη που έχει φθάσει πλέον η Tesla και με τους στόχους που έχει βάλει, οι εταιρίες αυτοκινήτων είναι χαμηλού ενδιαφέροντος. Και ο Musk στοχεύει πολύ υψηλότερα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αγαπημένα θέματα των δημοσιογράφων και των αναλυτών σε όλο τον κόσμο του αυτοκινήτου είναι το ποιος θα καταφέρει να πιάσει την Tesla. Όμως για τον Musk οι στόχοι και οι προσδοκίες του ξεφεύγουν από τα στενά όρια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και πηγαίνουν πολύ ψηλότερα. Και σε άλλους κλάδους.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η επιτυχία της Tesla είναι μοναδική στα χρονικά και είναι η μόνη εταιρία, μαζί με την Ford, που ποτέ δεν μπήκαν σε διαδικασία πτώχευσης. Αν και ως προς το τελευταίο ο Musk υποστηρίζει ότι στην αρχή της ζωής της Tesla πλησίασε πάρα πολύ κοντά και στο να κλείσει.

Για τον Musk ο κύριος αντίπαλος αυτή την στιγμή είναι η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαιοειδών στον κόσμο, η Saudi Aramco. Ένας αντίπαλος όπου η Tesla έχει συμμάχους και τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς όσο περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται, τόσο θα μειώνεται η αξία της Σαουδαραβικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η σημερινή αξία της Saudi Aramco είναι 2,431 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Τesla υπήρξε η πρώτη εταιρία αυτοκινήτων που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία, αν και τώρα βρίσκεται κοντά στα 800 δισεκατομμύρια.

Η Tesla εκτός από τα αυτοκίνητα έχει και άλλους τρόπους να αντιπαρατεθεί με τις μεγάλες εταιρίες πετρελαίου, καθώς κατασκευάζει ηλιακά πάνελ για τις οροφές, μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας για οικιακή χρήση (Tesla Powerwall) αλλά και για επαγγελματική χρήση (Tesla Powerpack).

Advertisement

O Μusk έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι επίσης κατά των οικονομικών ενισχύσεων, αν και η Tesla έχει αρκετές φορές επωφεληθεί από επιδοτήσεις και κρατικά δάνεια στα αρχικά στάδια της λειτουργίας της, τα οποία όμως έχει ήδη αποπληρώσει. Για τον Musk αλλά και άλλα στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να σταματήσουν να ενισχύουν την χρήση του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ένα Tesla έχει τόσο ήσυχη καμπίνα; (video)
Ποια είναι η νέα μόδα μεταξύ των κατόχων Tesla;
Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai

Advertisement