Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη κάθοδος των τρακτέρ!

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη κάθοδος των τρακτέρ!

ΝΕΑ

Η μεγάλη κάθοδος των τρακτέρ!

ΝΕΑ

Η Τρίτη (20/2) θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αγρότες κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν δίνουν το πρώτο μεγάλο ραντεβού – Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και μπλόκα σε ολόκληρη την επικράτεια – Θα κλείνουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια – Δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης διαμηνύει η ΕΛΑΣ.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι επικεφαλής των μπλόκων διαμηνύουν ότι η συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση θα είναι μαζική, με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να αναφέρουν ότι μόνο από τη Λάρισα αναμένεται να κινηθούν πάνω από 100 τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.

Advertisement
Advertisement

Οι αποφάσεις της ΕΛΑΣ

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής: Όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν έως την λεωφόρο Αθηνών και από εκεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην Πλατείας Ομονοίας. Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Σύνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε στην Πανεπιστημίου είτε στην Σταδίου και θα πρέπει ένας να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφόρων, πυροσβεστικής κτλ. Άρα όποιος δρόμος αποφασιστεί, είτε Σταδίου είτε Πανεπιστημίου, εκεί θα σταθμεύουν τα τρακτέρ

Advertisement

Όσα έρθουν τόσα θα μπουν. Δεν υπάρχει πλαφόν στο νούμερο των τρακτέρ. 100 έρθουν 100 θα μπουν. Θα γίνει συνεννόηση με αγρότες κ θα συγκεντρωθούν στα διόδια Αφίδνες κ Ελευσίνα, ώστε να ξεκινήσουν όλοι μαζί για το κέντρο. Όλα τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πάνε στο ΟΑΚΑ. Όλη η Τροχαία θα βρίσκεται στον δρόμο και όλη η ΕΛΑΣ σε επιφυλακή

Δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης

Advertisement

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους αγρότες. «Είναι δικαίωμά τους να διαδηλώνουν αλλά να μην κλείσει η Αθήνα για δύο μέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τριψήφιος αριθμός τρακτέρ και δεκάδες λεωφορεία

Advertisement

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, ο κ. Μαρούδας εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα και για τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας συγκινητική αυτή την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων του, αφού δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι για την Αθήνα.

Δυο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν αύριο, Δευτέρα, από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, απ’ όπου σχεδιάζουν να αναχωρήσουν την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα τρακτέρ από Πλατύκαμπο μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου. Ακολούθως θα βάλουν πλώρη για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.  Την Τρίτη το πρωί θα βρεθούν εκεί και οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα για να ξεκινήσουν την κάθοδο προς την Αθήνα.

Στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης, θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 6.30 μ.μ. αναμένεται να καταλήξουν στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ελληνικό drone χτύπησε με φονική ρουκέτα
Κατασχέσεις αυτοκινήτων και συλλήψεις οδηγών
Τέλος οι ουρές για τις κλήσεις της Τροχαίας