Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach SL θα βλέπει κορυφή

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Maybach SL θα βλέπει κορυφή

ΝΕΑ

Η Mercedes-Maybach SL θα βλέπει κορυφή

ΝΕΑ

Αν νομίζετε πως η Mercedes-AMG SL σταματά μέχρι τα όσα γνωρίζετε έως τώρα, τότε μάλλον δεν υπολογίζατε την επερχόμενη Maybach SL.

Advertisement
Advertisement

Το υπερπολυτελές roadster ετοιμάζεται, και δεν θα αργήσει να μπει σφήνα στην λίστα με τα πιο εξεζητημένα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ένας από αυτούς τους τοπ αντιπάλους θα είναι η Bentley Continental GT Convertible, γεγονός που από μόνο του δείχνει τι έχει στο μυαλό της η Mercedes σχετικά με μία από τις κορυφαίες εκδοχές της SL. Αυτή αποτελεί σαφές μέρος του σχεδίου για αναβάθμιση του image και του premium στοιχείου της φίρμας, με διαχωρισμό σε κατηγορίες της γκάμας αλλά και επιπλέον μάρκες όπως η Mythos (η SL Speedster θα είναι η ακριβότερη). Η τελευταία φίρμα θα απευθύνεται σε συλλέκτες και εύπορους πελάτες που ψάχνουν πολλά παραπάνω ένα απλά premium μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach SL θα βασίζεται στην κορυφαία AMG SL με V8 4,0 λίτρων με απόδοση 585 ίππους και θα εστιάζει στην πολυτέλεια και τις νέες τεχνολογίες, ενώ πιθανότατα θα δούμε και μία PHEV έκδοση με πιο δυναμικό χαρακτήρα και ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις (σύμφωνα με πληροφορίες η PHEV έκδοση θα αγγίζει τους 842 ίππους) Η Mercedes AMG SL 63 4Matic πάντως, φθάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα των 315 χλμ./ώρα. Αυτή δεν αποκλείεται να εφοδιάζεται με V12 6,0 λίτρων σε μία ακόμη προσπάθεια να κοντράρει την Bentley Continental GT Convertible.

Η Maybach εκτός από την SL -που θα λανσαριστεί πιθανότατα μέσα στο 2023- θα ντύσει με το υπερπολυτελές πέπλο της και την ηλεκτρική EQS SUV, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και ακόμη ένα κουπέ, βασιζόμενο στην AMG GT. Άλλωστε θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα να βλέπουμε περισσότερες Maybach και λιγότερες «ταπεινές» Mercedes-Benz, αφού η γερμανική φίρμα έχει βάλει πλώρη προς την κατεύθυνση μίας πιο μικρής και εκλεκτής γκάμας με προσανατολισμό την κερδοφορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Mercedes-AMG One καθυστερεί κι άλλο;
O Lewis Hamilton δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη Mercedes-AMG One
Νέες φωτογραφίες για τη Mercedes-AMG One

Advertisement