Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η M-Sport κάνει Pandaιμόνιο με ένα ασυνήθιστο rally car (+video)

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η M-Sport κάνει Pandaιμόνιο με ένα ασυνήθιστο rally car (+video)

ΝΕΑ

Η M-Sport κάνει Pandaιμόνιο με ένα ασυνήθιστο rally car (+video)

ΝΕΑ

Η M-Sport είναι γνωστή για τις αγωνιστικές της δημιουργίες και τώρα, ανάμεσα στα «θηρία» που έχει δημιουργήσει για όλες τις μορφές του motorsport, έρχεται να προσθέσει και ένα Fiat Panda που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο.

Advertisement
Advertisement

Το Pandamonium είναι πολύ περιγραφική ονομασία για αυτό που βλέπει κανείς να μετασχηματίζεται από το «άκακο» και ταλαιπωρημένο Fiat Panda, σε ένα «όπλο» για πίστα.

Ξεκινώντας από ένα φαινομενικά ταλαιπωρημένο «κουφάρι» από Fiat Panda, η M-Sport δημιούργησε ένα δυνατό τετρακίνητο και πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο για πίστα. Το Pandamonium εν τέλει, μοιάζει με Fiat που του έχουν φορέσει πρόσθετες φούστες και τους έχουν αυξήσει τις διαστάσεις αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο το «καπάκι» και «από κάτω» βρίσκουμε ένα πλαίσιο Ford Fiesta R5 πρώτης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό κρύβεται ένας turbo κινητήρας EcoBoost 1,6 λίτρων που έχει ρυθμιστεί από την M-Sport για να παράγει κάτι λιγότερο από 300 ίππους και 450 Nm ροπής. Η ισχύς αυτή καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων της Sadev και δύο ελεγχόμενων διαφορικών εμπρός και πίσω.

Το Panda που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτή της M-Sport, είναι από τη δεκαετία του ’90 (το Fiat Panda ήταν στην παραγωγή από το 1980 έως το 2003) και όπως θα περίμενε κανείς, έχει δεχτεί διάφορες επεμβάσεις και ενισχύσεις για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Η εξέλιξή του διήρκεσε κάμποσους μήνες, καθώς μεταξύ άλλων το πλαίσιο του Fiesta έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Στην καμπίνα βρίσκουμε ένα roll cage με αναγνώριση από τη FIA, αντίστοιχα καθίσματα για αγωνιστική χρήση με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, νέο τιμόνι και μόνο τους απαραίτητους διακόπτες για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου. Το Pandamonium μπορεί να είναι μια μοναδική όσο και ιδιαίτερη κατασκευή αλλά με αυτή εγκαινιάζεται το τμήμα M-Sport Special Vehicles (MS-SV).

Advertisement

Ο Malcolm Wilson, πρώην οδηγός ράλι και ιδιοκτήτης του M-Sport, δήλωσε: «Το Panda by M-Sport είναι ένα από τα πρώτα project της νέας εποχής εξειδικευμένων προτάσεων μικρού όγκου παραγωγής που δημιουργούνται στο Dovenby Hall. Παρείχε στην M-Sport το τέλειο εφαλτήριο για την κυκλοφορία των M-Sport Special Vehicles, τονίζοντας ότι είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δεχτούμε νέους πελάτες με μοναδικές δικές τους προτάσεις».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην M-Sport Ford το 2022 o Breen!
Δοκιμή: Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 PS 7DCT
Το Fiat Panda Cross βάζει δύσκολα στο Tesla Model X (+video)

Advertisement