Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus πρωτοπορεί στον εξηλεκτρισμό

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lexus πρωτοπορεί στον εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Η Lexus πρωτοπορεί στον εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Με μηδενικές εκπομπές, μειωμένο κόστος λειτουργίας και ακόμη περισσότερη ασφάλεια, τα πλήρως εξηλεκτρισμένα και πολυτελή μοντέλα της Lexus προσφέρουν πολλαπλά οφέλη χωρίς συμβιβασμούς.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus σαφώς και δεν έχει γίνει τυχαία το συνώνυμο του εμπνευσμένου σχεδιασμού, της βαθιάς ποιότητας, των εκλεπτυσμένων τρόπων, της αξιοπιστίας αλλά και της άριστης τεχνικής. Σε όλα παίρνει τον μεγαλύτερο βαθμό.

Το σημαντικότερο φυσικά από όλα είναι πως αποτελεί τον πρωτοπόρο και ηγέτη κατασκευαστή στην ηλεκτροκίνηση πολυτελών αυτοκινήτων. Είναι αυτή που άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο στην ηλεκτρική εποχή.

Περισσότερα από 17 έτη η Lexus δημιουργεί τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης ενισχύοντας την ανθρώπινη εμπειρία που ευνοεί την κοινωνία συνολικά. Οι επαναστατικές της τεχνολογίες όπως ο μειωτήρας δύο σταδίων και το υβριδικό σύστημα πολλαπλών σταδίων, έχουν ορίσει το πρότυπο σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία που κινεί τα Lexus κατά κανόνα διαρκεί όσο διαρκεί και η ζωή του αυτοκινήτου. Έρευνες έδειξαν πως πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατηρούν το 75% περίπου της χωρητικότητας της μπαταρίας τους μετά τα 193.000 χιλιόμετρα. Άλλες δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια, με 5% απώλεια μετά από 80.000 χιλιόμετρα, και ακόμη 5% μετά από 241.000 χλμ. Με το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να καλύπτει μόλις 15.000 χλμ κάθε χρόνο, τα περισσότερα δεν θα χρειαστούν ποτέ καινούρια μπαταρία.

Advertisement

Οι προηγμένες μπαταρίες της Lexus προσφέρουν προηγμένα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ενώ ανθεκτικά ελαστικά παρεμβύσματα τις προστατεύουν από κάθε μορφή υγρασίας και σκόνης. Η Lexus προσφέρει επίσης πρόγραμμα Παρατεταμένης Φροντίδας Μπαταρίας EV για 11 έτη ή 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα για όλα τα λειτουργικά ελαττώματα της κεντρικής μπαταρίας και για μείωση χωρητικότητας κάτω από 70%, υπό τον όρο της εκτέλεσης των τακτικών σέρβις.

lexus es 300h

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας κάνει την εντυπωσιακή δουλειά του χωρίς να ενοχλεί. Η εμπειρία είναι απόλυτα χαλαρωτική, με μόνο τον διακριτικό ήχο των τροχών στην άσφαλτο να υποδεικνύει τις ισχυρές δυνάμεις που ασκούνται στο Lexus. Υπό αυτές τις συνθήκες το μέλλον ακούγεται γαλήνιο.

Η οικονομία καυσίμου είναι το Α και το Ω για την Lexus. Το κόστος του ρεύματος είναι συνήθως πιο σταθερό και προβλέψιμο διαχρονικά σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Επίσης, η συντήρηση στα μοντέλα της Lexus είναι μια απλή υπόθεση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξ’ ορισμού έχουν λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα, δεν έχουν εξάτμιση, έχουν μικρότερα και πιο αποδοτικά συστήματα ψύξης, χωρίς λάδια, χωρίς φίλτρα κινητήρα και χωρίς ιμάντες χρονισμού. Τα φρένα φθείρονται λιγότερο. Έτσι, περνάτε περισσότερο χρόνο στον δρόμο και λιγότερο στο συνεργείο.

Advertisement

lexus es 300h

Η Lexus έχει παραδώσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια εξαιρετικά ασφαλή υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα και το νέο Αυτοφορτιζόμενο Υβριδικό ES 300h απέσπασε τον τίτλο του «Καλύτερου στην Κλάση του» ηλεκτρικού/υβριδικού αυτοκινήτου καθώς και του «Καλύτερου στην Κλάση του» οικογενειακού αυτοκινήτου από τον Οργανισμό NCAP.

Τα Lexus Hybrid Electric απολαμβάνουν μηδενικά ή πολύ χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας και απαλλαγή 50% του τέλους ταξινόμησης. Στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό UX 300e αντίστοιχα δεν επιβάλλεται κανένα τέλος κυκλοφορίας ή ταξινόμησης, ενώ επιδοτείται η αγορά του έως και 6.000 ευρώ.

Η τεράστια ιστορία στον εξηλεκτρισμό αλλά και η πληρέστερη εξηλεκτρισμένη γκάμα (HEV, PHEV, BEV, άνετα φιλοξενεί και FCEV), αποδεικνύει πως η Lexus βρίσκεται πάντα εμπρός από την εποχή της καθοδηγώντας τις εξελίξεις.

lexus es 300h

Η πολυτελής εταιρία διανύει αισίως την 5η γενιά εξηλεκτρισμένων οχημάτων, γεγονός που της επιτρέπει να διαθέτει σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε όλα τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της, όπως είναι η ικανότητα αναγεννητικής πέδησης, η αμιγώς EV λειτουργία, η υψηλή απόδοση και οι επιδόσεις, οι κορυφαίες εγγυήσεις των μπαταριών και πολλά ακόμη.

Να θυμίσουμε εδώ πως άλλες εταιρίες αυτοκινήτων όπως οι BMW και Porsche αγοράζουν τεχνογνωσία από την Lexus, ουσιαστικά δηλαδή εμπιστεύονται τον πρωτοπόρο και έμπειρο κατασκευαστή στο χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ο εξηλεκτρισμός δεν αποτελεί “πρέπει” για τη Lexus, όπως συμβαίνει με άλλους κατασκευαστές, αλλά είναι τμήμα του DNA της χωρίς αστερίσκους.

Η 6ετή εγγύηση, η 6ετή Οδική Βοήθεια όπως και η 11ετή εγγύηση της μπαταρίας, αποδεικνύουν έμπρακτα πως η Lexus επαναπροσδιορίζει τον όρο “Premium” με όσα προσφέρει στον πελάτη και στη σχέση που οικοδομεί μαζί του.