Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus με το GS F των 477 ίππων στο Γκούντγουντ

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus με το GS F των 477 ίππων στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

Η Lexus με το GS F των 477 ίππων στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

Ο ένας μετά τον άλλον, οι κατασκευαστές πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων ανακοινώνουν τη «σύνθεσή» τους για το Φεστιβάλ Ταχύτητας, στη νότια Αγγλία. Το αστέρι της Lexus θα είναι αναμφίβολα το GS F, το οποίο θα πραγματοποιήσει μάλιστα την ανάβαση του Γκούντγουντ. Πίσω θα από το τιμόνι του θα κάθεται ο 32χρονος Βρετανός Mike Conway, ο οποίος συμμετέχει με την Toyota Gazoo Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το GS F είναι ένα μεγάλο sedan βάρους 1.830 kg και όμως υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις χάρη στην παρουσία ενός πανίσχυρου ατμοσφαιρικού κινητήρα: του 5λιτρου V8 απόδοσης 477 PS και ροπής άνω των 54 kgm. Αποτελεί την «απάντηση» της Lexus σε καθιερωμένα σπορ σεντάν, όπως η BMW M5. Η ροπή μεταδίδει στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τέσσερις θέσεις λειτουργίας: Normal, Eco, Sport S και Sport S+, με την τελευταία να προορίζεται για χρήση στην πίστα.

Οι τροχοί των 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά 255/35 εμπρός και 275/35 πίσω, ενώ το πιο δυνατό σύστημα πέδησης περιλαμβάνει και εξαπίστονες δαγκάνες βαμμένες σε πορτοκαλί χρώμα. Το διαφορικό Torque Vectoring (περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό και του μικρότερου RC F) χρησιμοποιεί πολύδισκους συμπλέκτες για την κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας, το Standard, το Slalom (με έμφαση στην σπορ οδήγηση) και το Track.

Advertisement
Advertisement