Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus ανανεώνει το RX

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lexus ανανεώνει το RX

ΝΕΑ

Η Lexus ανανεώνει το RX

ΝΕΑ

Αλλαγές για το Lexus RX με πολλές στυλιστικές επεμβάσεις στην εμφάνιση, στο εσωτερικό, όπως νέα οθόνη Touchscreen, αλλά και περισσότερες τεχνολογικές εφαρμογές (Apple CarPlay και Android Auto).

Advertisement
Advertisement

 

O εξωτερικός σχεδιασμός είναι το πρώτο στοιχείο της ανανέωσης του Lexus RX. Το μπροστινό μέρος έχει ένα ελαφρώς καθαρό σχέδιο με λεπτότερους προβολείς και νέα φώτα ομίχλης ενσωματωμένα στη βάση του προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η παραδοσιακή μάσκα του της Lexus παραμένει, ενώ πίσω υπάρχουν λιγότερες αλλαγές με ευκρινέστερα πίσω φώτα. Η Lexus σχεδίασε επίσης και νέους τροχούς 18 και 20 ιντσών για το SUV, προσθέτοντας επιπλέον επιλογές χρωμάτων (Moonbeam Beige Metallic και Nori Green Pearl). Οι πιο σημαντικές αλλαγές, που έγιναν στο 2020 RX βρίσκονται στην καμπίνα. Όλα τα νέα μοντέλα έχουν στάνταρ μία οθόνη για το σύστημα infotainment 8 ιντσών με λειτουργίες αφής, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό διατίθεται μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών.

Μια άλλη σημαντική ενημέρωση για το RX,  αφορά το λογισμικό του συστήματος ψυχαγωγίας, το οποίο προσφέρει τώρα υποστήριξη τόσο για το Apple CarPlay όσο και για το Android Auto. Η Toyota και η Lexus είχαν καθυστερήσει να παρουσιάσουν αυτά τα στοιχεία συνδεσιμότητας, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Η Lexus αναφέρει ότι το νέο RX περιλαμβάνει επίσης ένα πιο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής και εντολών το οποίο έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει πολλές περισσότερες φράσεις από τα συμβατικά συστήματα.

Advertisement

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο SUV έχει εξοπλιστεί με νέες ράβδους στρέψης μεγαλύτερης διαμέτρου ενισχυμένες στην βάση τους, Η αλλαγή αυτή ενισχύει την αίσθηση της οδικής συμπεριφοράς και του συστήματος διεύθυνσης, ενώ δίνει λιγότερο έντονες  κλίσεις στο αμάξωμα. Νέες ρυθμίσεις έχουν γίνει και στα αμορτισέρ. Το αποτέλεσμα είναι ο μειωμένος θόρυβος και οι λιγότεροι κραδασμοί από το δρόμο.

Advertisement

Το RX 2020 έρχεται εφοδιασμένο με διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας ως στάνταρ, όπως το Road Sign Assist, Lane Tracing Assist, Ανίχνευση αναβατών ποδηλάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, Cruise Control και ένα Pre-Collision System.

Όσοι αναζητούν ένα περισσότερο sportive μοντέλο το RX θα προσφέρεται με δύο πακέτα (F και Sport). Το ένα επικεντρώνεται καθαρά στην αισθητική, ενώ το πακέτο F Sport περιλαμβάνει μεγαλύτερους αεραγωγούς, active sound control, ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι, το οποίο είναι και θερμαινόμενο. Είναι επίσης εφοδιασμένη με πιο σκληρά αμορτισέρ και ελατήρια αλλά και με την επιλογή προγράμματος οδήγησης Sport+.

Advertisement

Τα μοντέλα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνουν τις εκδόσεις 350L, 450h και 450 hL, τα δύο τελευταία χρησιμοποιούν το μοτέρ V6 3500 κ.εκ. και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, που αποδίδουν συνολικά 308 ίππους με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Τα μη υβριδικά μοντέλα διαθέτουν τον V6 3.500 κ.εκ. (295 ίππων). Η παραγωγή θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.