Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μικρομεσαίο μοντέλο ετοιμάζει η Lexus

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο μικρομεσαίο μοντέλο ετοιμάζει η Lexus

ΝΕΑ

Νέο μικρομεσαίο μοντέλο ετοιμάζει η Lexus

ΝΕΑ

To 2021 αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο μικρομεσαίο entry-level μοντέλο της Lexus που θα αντικαταστήσει το CT200h.

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρο πως το νέο μοντέλο που θα τοποθετείται πιο κάτω από το νέο Lexus UX θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA η οποία θα προσφέρει χωροταξικά αλλά και τεχνολογικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το υπάρχον CT200h. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι αν το νέο αυτοκίνητο θα διατηρήσει την hatchback λογική του προκατόχου του ή αν θα επιλεχθεί μια crossover προσέγγιση που σίγουρα θα βοηθήσει στην εμπορική πορεία.

Πάντως είναι δεδομένο πως το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από υβριδική μονάδα ισχύος ενώ δεν είναι λίγες οι φήμες που μιλούν και για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus. Σε κάθε περίπτωση η υβριδική τεχνολογία θα παίζει πρωταρχικό ρόλο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Lexus να αυξήσει το ποσοστό των υβριδικών μοντέλων της στο 50% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως. Σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία τα υβριδικά μοντέλα αντιστοιχούν στο 75% των πωλήσεων της Lexus όταν για παράδειγμα στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται στο 10%.

Advertisement
Advertisement

Θα θυμίσουμε πως η Toyota είναι από τις κορυφαίες εταιρίες στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2 καθώς το 2018 η μέση τιμή των εκπομπών CΟ2 του στόλου της ήταν μόλις 99g/km φέρνοντας την πίσω μόνο από την Tesla με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και την Smart που είχε μέση τιμή εκπομπών 89,9 g/km.