Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini σπάει όλα τα ρεκόρ!

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini σπάει όλα τα ρεκόρ!

ΝΕΑ

Η Lamborghini σπάει όλα τα ρεκόρ!

ΝΕΑ

Η κορυφαία εταιρεία supercars κατάφερε σε μόλις 3 μήνες να ξεπουλήσει τις 63 μοναδικές Sian κόστους 2 εκατ. ευρώ πλέον των φόρων.

Advertisement
Advertisement

Νέο ρεκόρ πωλήσεων ετοιμάζεται να καταγράψει η Lamborghini το 2019 για ένατο συνεχόμενο έτος! Ωστόσο από το 2020 ο όγκος των πωλήσεών της αναμένεται να σταθεροποιηθεί στις 8.500 μονάδες ετησίως ώστε να διατηρηθεί η αποκλειστικότητα της μάρκας και να προστατευθούν οι αξίες μεταπώλησης των κορυφαίων μοντέλων. Από την άλλη μεριά για αυξηθούν στις 10.000 μονάδες οι ετήσιες πωλήσεις της μάρκας η θυγατρική του ομίλου VW θα χρειαστεί και ένα τέταρτο μοντέλο το οποίο δεν πρόκειται να παρουσιαστεί πριν από το 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stefano Domenicali, μιλώντας στο Automotive News Europe ξεκαθάρισε πως το διοικητικό συμβούλιο του VW Group ωστόσο αυτή την στιγμή είναι όλοι ικανοποιημένοι από τις αποδόσεις της εταιρείας. Επίσης το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε ότι οι πωλήσεις της Lamborghini πέρυσι κατέγραψαν άνοδο 51% και ανήλθαν σε 5.750 μονάδες και τα έσοδα επίσης σημείωσαν άνοδο 40% και ανήλθαν σε 1,42 δισ. ευρώ!

Advertisement
Advertisement

«Φέτος θα θέσουμε και πάλι νέο ρεκόρ στις πωλήσεις – περίπου 8.200 μονάδες – αλλά και στα έσοδα. Η αναγνώριση και η εκτίμηση της μάρκας έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, έχουμε πελάτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμη και 25.000 ευρώ περισσότερο από την τιμή καταλόγου για μια νέα Urus για να παραλάβουν άμεσα ένα μεταχειρισμένο μοντέλο.»

Όσον αφορά στις πωλήσεις των μοντέλων της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι η Urus έφερε νέους πελάτες στην μάρκα οι οποίοι αποτελούν το 70% του συνόλου των πωλήσεων της. Στα υπόλοιπα supercars το 70% των πελατών είναι ήδη ιδιοκτήτες κάποιας Lamborghini. Ο κ. Stefano Domenicali επισήμανε επίσης ότι οι περισσότεροι αγοραστές της Urus είναι με ηλικία από 45 έως 55 ετών ενώ οι πελάτες των Supercars έχουν ηλικίες από 35 έως 45 ετών.

Advertisement

Όσον αφορά στην Lamborghini Sian που κοστίζει 2 εκατ. ευρώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε ότι οι 63 μονάδες ξεπούλησαν μέσα σε τρεις μήνες! Ωστόσο ένα μοναδικό supercar περιορισμένης έκδοσης θα παρουσιαστεί το 2020 με κορυφαία αεροδυναμική το οποίο θα κινεί ένας βενζινοκινητήρας V12 χωρητικότητας 6,5 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 830 ίππους. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται η Lamborghini έχει ειδικό πρόγραμμα εξατομικευμένης παραγγελίας αυτοκινήτων και ήδη δύο πελάτες έχουν παραγγείλει τις δικές τους μοναδικές Aventadors με κόστος 3,5 εκατ. δολάρια έκαστη…

Όσον αφορά στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Lamborghini ετοιμάζει ένα plug-in υβριδικό σύνολο που περιλαμβάνει έναν V8 κινητήρα για την Urus…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πότε αλλάζουν οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης!

H.Π.Α.: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν χάνουν την αξία τους μετά από 5 χρόνια!

Advertisement

Τέλη Κυκλοφορίας: Πόσες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες – Πώς θα τα γλιτώσετε