Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Kleanbus κάνει τα diesel ηλεκτρικά

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kleanbus κάνει τα diesel ηλεκτρικά

Fleet Cars

Η Kleanbus κάνει τα diesel ηλεκτρικά

Fleet Cars

Η βρετανική εταιρεία λεωφορείων Kleanbus αποκάλυψε την τεχνολογία της σπονδυλωτής πλατφόρμας που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε λεωφορείο από ντίζελ σε ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Η Kleanbus λέει ότι μπορεί να σχεδιάσει μια προσαρμοσμένη πλατφόρμα για οποιοδήποτε λεωφορείο.

«Η αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων και υβριδικών κινητήρων των υπαρχόντων λεωφορείων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ταχύτερη και πιο οικονομική μέθοδος για τη μετάβαση του στόλου της χώρας σε μηδενικές εκπομπές ρύπων» αυτό υποστηρίζει η Kleanbus.

Advertisement
Advertisement

Η αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τους «προμηθευτές κιμητήρων Tier 1» οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν μόνιμους μαγνήτες, ως εκ τούτου, είναι απαλλαγμένοι από όλα τα υλικά σπάνιων γαιών. Μόλις σχεδιαστεί και δοκιμαστεί ένα προσαρμοσμένο e-drivetrain , χρειάζονται λιγότερο από δύο εβδομάδες για να μετασκευαστεί ένα λεωφορείο για να λειτουργεί με ηλεκτρικό σύστημα.

Η μετατροπή ενός υπάρχοντος ντίζελ ή υβριδικού λεωφορείου σε ηλεκτρικό από την Kleanbus κοστίζει το ένα πέμπτο του κόστους αγοράς ενός νέου ηλεκτρικού λεωφορείου. Η εταιρεία λέει ότι οι χειριστές μπορούν να χρηματοδοτήσουν το όχημά τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως την προκαταβολή και τη μίσθωση της μπαταρίας.

Advertisement

«Με το 97% των λεωφορείων του Ηνωμένου Βασιλείου να τροφοδοτούνται από κινητήρες ντίζελ που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα, οξείδια του αζώτου και σωματίδια – και με ένα εντυπωσιακό 35.000 από αυτά στο δρόμο – η χώρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση για την ταχεία απαλλαγή από τον άνθρακα αυτού του ζωτικού τομέα μεταφορών και παλεύει να κινηθεί αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο συνιδρυτής της Kleanbus, Joe Tighe, σε μια δήλωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣ

ΚΤΕΛ: Έρχεται ανώτατη επιτρεπόμενη χρέωση των επιβατών ανά χιλιόμετρο!
Που δεν είναι υποχρεωτική η κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων
Φορτιστές των 50kW κάθε 60 χλμ. στο βασικό οδικό δίκτυο!

Advertisement