Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Hyundai i20

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κινητήρες του νέου Hyundai i20

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου Hyundai i20

ΝΕΑ

Η Hyundai δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου i20, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους κινητήρες του δημοφιλούς σουπερμίνι. Το NewsAuto.gr έχει όμως τις σχετικές πληροφορίες και από αυτό το… μέτωπο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε αντίθεση με το μικρότερο i10 το οποίο δε διατίθεται με πετρελαιοκινητήρες, το νέο i20 θα κυκλοφορήσει και ως diesel. Πρόκειται για τα γνωστά σύνολα 1.1 και 1.4, με αντίστοιχη ισχύ 75 και 90 PS. Όπως μάθαμε, βασική έκδοση βενζίνης του νέου i20 – όχι με κριτήριο τον κυβισμό αλλά την τιμή πώλησης – θα είναι η 1.2 με ισχύ 75 PS. Το περισσότερο ενδιαφέρον θα προσελκύσει βέβαια ο αναμενόμενος 3κύλινδρος turbo των 1.000 cc, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 125 PS. Με αυτόν κάτω από το καπό του, το νέο Hyundai i20 θα… πετάξει το γάντι στο Ford Fiesta 1.0 EcoBoost.

Η νέα γενιά του σουπερμίνι της Hyundai βασίζεται σε νέα πλατφόρμα. Έχει μήκος άνω των 4 m (4,03 m. για την ακρίβεια) και εμφανίζει σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το αυτοκίνητο που αντικαθιστά (στα 2,57 m, αυξημένο κατά 45 mm). Το στοιχείο αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους και κορυφαίο πορτμπαγκάζ για την κατηγορία (320 lt).

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά καθώς θα πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα του ευρωπαϊκού i20, τον προσεχή Οκτώβριο στο Παρίσι. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο NewsAuto.gr.