Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κινέζικη Aiways παρουσίασε το πρωτότυπο U6ion

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κινέζικη Aiways παρουσίασε το πρωτότυπο U6ion

ΝΕΑ

Η κινέζικη Aiways παρουσίασε το πρωτότυπο U6ion

ΝΕΑ

Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση η κινέζικη start-up Aiways έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες του νέου coupe SUV πρωτοτύπου με την ονομασία U6ion.

Advertisement
Advertisement

Αν και αναφέρεται ως πρωτότυπο το U6ion είναι ουσιαστικά η έκδοση προπαραγωγής του δεύτερου μοντέλου της Aiways, του ηλεκτρικού coupe SUV U6. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MAS την οποία χρησιμοποιεί και το πρώτο μοντέλο της εταιρίας, το U5.

H Aiways αναφέρει πως το coupe SUV της έχει σχεδιαστεί υπό την επίβλεψη του διάσημου σχεδιαστή Ken Okuyama και συνδυάζει τις άκρως μυώδεις και δυναμικές αναλογίες ενός κουπέ με το αυξημένο ύψος από το έδαφος. Μάλιστα πίσω από αρκετές αισθητικές επιλογές είναι κρυμμένες λειτουργικές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα οι αεραγωγοί για την ψύξη των φρένων που βρίσκονται κάτω από εμπρός φωτιστικά σώματα. Επιπλέον η εταιρία τονίζει πως το U6ion έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd: 0,27 ο οποίος είναι κορυφαίος για την κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Μοντέρνο και φουτουριστικό είναι και το ύφος του εσωτερικού όπου κυριαρχούν οι ευχάριστες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και φυσικά το έντονα ψηφιακό αποτύπωμα από τις μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων αλλά και τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων. Μάλιστα η οθόνη της κεντρικής κονσόλας φθάνει τις 14,6 ίντσες προσφέροντας μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα. Η Aiways αναφέρει πως το U6 θα έχει ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών που θα αντιδρά στον φυσικό λόγο και όχι μόνο σε προκαθορισμένες εντολές. Τέλος το U6 αναμένεται να έχει και αρκετές έξυπνες χωροταξικές παροχές μεταξύ των οποίων και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την αποθήκευση ενός ηλεκτρικού σκούτερ στο πορτπαγκάζ.